28 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Büyük "BADEN 2016 Ödüllü Bilgi Yarışması" 4 Haziranda Karlsruhe'de!

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Berlin Büyükelçilği ve Karlsruhe Başkonsolosluğu himayeleriyle başlatılan 'Haydi, Türkçe Konuş Benimle!' adlı dil, kültür ve eğitim kampanyası çerçevesinde Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından düzenlenen eyelet çapındaki ödüllü "BADEN 2016 Bilgi Yarışması" 4 Haziran 2016 Cumartesi günü Saat 14:00'de 'Augartenstrasse 27 - Karlsruhe Wallhalla Restaurant'da yapılacak.

 

11 BİN TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENCİSİ ARASINDAN ELEMELER YAPILDI!

Eğitim Ataşeliği uhdesindeki 191 öğretmen ve 100 civarındaki Türk Okul Aile Birliği Derneği (TOAB) ila TOAB Federasyonunun katkılarıyla ve Karlsruhe TOAB'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan yarışmaya; eyelet genelindeki 13 hizmet bölgesinde Türkçe – Türk Kültürü derslerine devam eden 11 bin civarındaki öğrencilerin bölge birincileri katılacak.

 

BÖLGE SINAVLARI VE ÖN ELEMELER TAMAMLANIYOR!

Farklı okul ve sınıflardan ve ikinci kademeden olmak üzere eyelet genelindeki 13 bölgeden 3 toplamda ise 39 öğrencinin katılacağı ödüllü 'BADEN 2016 Bilgi Yarışması' hazırlık, planlama ve oryantasyon çalışmaları bağlamında; 13 eğitim bölgesinden birincilik elde edecek ilk üç öğrenciyi belirlemek için sınavlar ve ön eleme yarışmaları tamamlandı.

 

39 BÖLGE BİRİNCİSİ ÖĞRENCİ BÜYÜK FİNALE HAZIRLANIYOR!

11 bin civarındaki Türçe – Türk Kültürü dersi öğrencileri arasında büyük heyecan ve coşku içerisinde yapılan ve çekişmeli geçen 13 hizmet bölgesindeki ön eleme yarışmalarında finale kalan 39 başarılı öğrenci 4 Hazirandaki büyük yarışma için ekip olarak hazırlanmaya ve kondisyon tutmaya devam ediyor.

 

TÜRK DİLİ, KÜLTÜRÜ, TARİH VE COĞRAFYASI İLE MEDENİYET DEĞERLERİ...

'BADEN 2016 Bilgi Yarışması'nı  Almanya'da yaşayan Türk çocuk ve gençlerinin Türk dili, kültürü, tarih ve medeniyeti ila milli ve manevi değerlerini öğrenmeleri için düzenlediklerini söyleyen T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, "7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı bu bilgi şölenine davet ediyorum. Türk toplumunun bilgi, birikim ve donanımını artırmayı hedeflediğimiz bu büyük yarışmayla Almanya'daki rekabetçi ortamda çocuklarımızın kişisel gelişim ve entellektüel idelerini tetikleyerek gerçek hayatta da başarılı birer yarışmacı olmalarına hizmet etmek istiyoruz" dedi.

 

AMAÇ TANIŞMA, KAYNAŞMA, BİRLİK, SEVGİ, SAYGI VE DOSTLUK!

Bilgi yarışmalarının hızlı düşünme, eğlenerek yeni bilgiler edinme ve çabuk ve doğru kararlar verebilmeyi öğrettiğini söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, şunları kaydetti; Zeki ve asil milletimizin emaneti aziz çocuklarımızın birbiriyle tanışma ve kaynaşmalarını; mayamızdaki sevgi, dostluk, dürüstlük ve çalışkanlık değerlerini geliştirmeyi ve dünyanın en çok konuşulan beşinci dili olan Türkçeyi bilinçle, özenle ve güvenle kullanmalarını sağlamak için bu yarışmayı düzenliyoruz.

 

GELECEĞE HAZIRLAMAK VE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İÇİN

Çocuklarımıza Türkçe kitap okuma zevki ve alışkanlığı kazandırmak, Türk dilinin ve mümtaz kültürümüzün sevdirilmesine katkıda bulunmak; Türk toplumu arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak ve onlara yarışma kültürünü, ekip çalışması becerilerini, takım motivasyonunu ve kendilerini sınama farkındalığını kazandırmak istiyoruz.

 
-- 
T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu
Eğitim Ataşeliği



Rintheimerstr.82
76131 Karlsruhe
Tel.:0721/856128
Fax:0721/858963
 
Generalkonsulat der Republik Türkei
Referat für Schulwesen
Rintheimerstr.82
76131 Karlsruhe
Tel.:0721/856128
Fax:0721/858963  

IMG_3021.JPG

 

111.jpg

1111.jpg

Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü kutlanıyor

En iyi savunma oyuncuları 4 numarayı giyiyor

Almanya'da 4 polis tutuklandı

Almanya'da "dark web"e büyük darbe

Milli tekvandoculardan 4 madalya