28 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

IKBY'nin referandum kararına tepki

DÜNYA
Typography

Yarın yapılması planlanan referandum, Kadıköy'de protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de bir araya gelen vatandaşlar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) yarın yapmayı planladığı referanduma tepki gösterdi. 

İskele Meydanı'nda, Kara Kalpaklılar Derneği öncülüğünde toplanan gruptakiler, taşıdıkları Türkmeneli bayraklarıyla Atatürk büstünün bulunduğu alana kadar yürüdü. 

Burada basın açıklaması yapan Kara Kalpaklılar Derneği Başkanı Volkan Sancak, mevcut Irak hükümetinin IKBY'deki referanduma engel olmaması halinde, Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulmasının bölgeye savaştan başka bir şey getirmeyeceğini belirtti. 

Musul ve Kerkük'ün Misak-ı Milli sınırlarına dahil olduğunu söyleyen Sancak, bu şehirleri Türkiye Cumhuriyeti topraklarından ayrı görmediklerini dile getirdi. 

Sancak, Kerkük'ün dili, özü ve soyu itibarıyla Türk olduğunu vurgulayarak, "Bu toprakların korunması, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve her bir Türk'ün görevidir. Türkiye Cumhuriyeti, yıllardır unuttuğu öz kardeşi için derhal harekete geçmeye ve bölgedeki Türk varlığını korumaya mecburdur." diye konuştu. 

Gruptakiler, açıklamanın ardından protestoyu sonlandırdı. 

 

IKBY referandumKadıköyprotesto
Muhabir Tansel Parlak
Yayınlayan Nurettin Coşkun