19 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

2018 Sonbahar Trendleri

EĞLENCE-MAGAZİN
Typography

Moda günümüzde genel olarak giyim tarzına verilen isim gibi görülse de aslında sadece “dönemin popüler giyim tercihleri“ anlamına gelmez. Genel davranışları, sanatı, edebiyatı, yemek kültürünü, müziği, tiyatroyu ve birçok farklı toplumsal beğeniyi anlatmak için de kullanılır. Giyim tercihlerimiz de dinlediğimiz müzik, izlediğimiz filmler, yaptığımız sporlar ve okuduğumuz kitaplar gibi kişiliğimizi yansıtır aslında.

Dergimizin bu köşesinde kültür, sanat ve sezonun trendlerinden bahsedeceğiz. 23 Eylül itibariyle sonbahar mevsimine girmiş bulunuyoruz. Peki içinde bulunduğumuz sonbahar sezonunun trendleri neler?

Sonbahara en çok yakışan renkler toprak tonları bu sezon da karşımıza çıkıyor. Dış giyimin vazgeçilmezi olan paltolara ve kazaklara en çok yakışan toprak renklerini haki aksesuarlarla kombinleyebilirsiniz.

Bu sezon haki rengine özellikle sonbaharın en popüler parçası olan klasik trençkot’larda çok rastlayacaksınız. Ayrıca bu tonu sadece sokak stilinde değil, kırmızı aksesuarlarla tamamlayarak gece şıklığı için veya siyah bir çantayla ofis kombini olarak da deneyebilirsiniz. Geçen kış oldukça popüler olan ve severek kullanılan kırmızı aksesuarların modası da geçmiyor. Özellikle ayakkabılarda kırmızının etkisini bu sezon daha net göreceksiniz.

Güneşli sonbahar günlerinde, göl kenarında yaptığınız uzun ve keyifli yürüyüşlerde hem konforlu hem de sizi sıcak tutacak bir giyim arayışındaysanız, şıklığınızdan ödün vermeyerek tercihinizi poncho’dan yana kullanabilirsiniz. Bu sezon battaniyeye benzer büyük parcalar moda haftalarinda göz önündeydi.

Sonbaharda dış giyimin en popüler parçası olarak görmeye alışık olduğumuz deri ise bu sene elbise ve etek olarak karşımıza çıkıyor. Beyaz, uzun kollu gömlekler ve opak çoraplarla kombinleyebileceğiniz deri etekler, ofislerin vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor.

Çoraplardan bahsetmişken, geçen sezon trend olan file çoraplar, sonbaharda farklı tasarımlarla sokak stilinde yer alıyor. File çorapları uzun çizmeler ve kazak elbiselerle kombinleyip, klasik tarzınıza heyecan katabilirsiniz.

İş hayatınızda, günlük yaşamınızda ve özel günlerde tarzınızı en iyi şekilde yansıtabileceğiniz huzurlu ve şık bir sezon dileriz.

 

Yazan: Tuğba Aslan