16 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

İŞTE O TARİHİ ANLAR...

SPOR
Typography

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası final maçında İngiltere'yi 2-1 yenen Türkiye, şampiyon oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan Türkiye, 25. dakika Ömer Güleryüz'ün ağlara gönderdiği gol ile ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında iyi pas yapan ay-yıldızlılar, 50. dakikada Westbrook'un golüne engel olamadı. Uzatma dakikalarında baskısını arttıran Türkiye, 50+1. dakikada Osman Çakmak'ın golüyle öne geçti ve sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de takip etti.

Vodafone Park'ta oynanan ve 2-1 kazanılan karşılaşmanın bitiş düdüğüyle beraber büyük sevinç yaşayan ay-yıldızlı futbolcular, gözyaşlarına hakim olamadı.

Türk bayrağıyla beraber takım halinde tribünleri dolaşan milliler, marş ve tezahüratlara eşlik etti.

Maça büyük ilgi

Türkiye'nin, İngiltere ile oynadığı karşılaşmaya seyirciler büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 42 bin seyirci kapasiteli Vodafone Park'ı tamamen dolduran Türk sporseverler, bayrak ve marşlarla ay-yıldızlılara destek verdi.

DLtmlE3WAAAhFWD.jpg