29 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Lider Galatasaray kötü gidişi sonlandırdı

SPOR
Typography

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup etti.

Galatasaray kötü gidişi sonlandırdı

Ligde son oynadığı 2 maçta Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan, ardından Trabzonspor'a 2-1 yenilen ve 5 puan yitiren sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği engelini Mariano, Maicon, Gomis (2) ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle aşarken, konuk ekibin tek golü ise Scekic'den geldi.

Bu sonuçla puanını 26'ya çıkaran Galatasaray, 12. haftada Medipol Başakşehir'e konuk olacağı müsabaka öncesi moral buldu.

Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 yenerek bu sezonki en farklı galibiyetine ulaştı.

Sezonun ilk haftasında Kayserispor'u 4-1, 3. haftasında ise Demir Grup Sivasspor'u 3-0 yenmeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, 5-1 ile Gençlerbirliği önünde daha gollü bir galibiyete ulaşmayı bildi.

Taraftar sayısı 35 bini geçti

Galatasaray-Gençlerbirliği karşılaşmasına sarı-kırmızılı taraftarların ilgisi yüksek olurken, izleyici sayısı 35 bini aştı.

Türk Telekom Stadı'nda son oynanan Fenerbahçe derbisindeki ihlaller gerekçesiyle o maçı tribünden takip eden 16 bin kişinin elektronik biletlerine bloke konulmasına karşın, Gençlerbirliği müsabakasındaki biletli seyirci sayısı 35 bin 201 kişi olarak duyuruldu.

Tudor: Güzel bir galibiyet almak çok önemliydi

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Özellikle son 2 maç sonrası böyle güzel bir galibiyet almak çok önemliydi. Güzel şeyler ortaya çıkardık. Genel olarak tüm oyuncularımı bu maçtaki performanstan ötürü tebrik ediyorum." dedi.

Son 3 maçta taktiksel değişiklikler yaptığı hatırlatılan Hırvat teknik adam, "Her zaman aynı sistemle, taktikle oynamaya çalışırsanız bunun artıları ve eksileri olur. Aynı sistemi sürdürürseniz, takım adapte oluyor ve üzerine koymaya çalışıyor. Ancak rakipler de sizi her hafta takip ediyor ve buna göre kendilerini hazırlayabilirler." diye konuştu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın da "Galip gelmek güzel. Böyle bir galibiyet yaşattıkları için futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel akşamda maçı izleyen taraftarlara hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

AA

Galatasaray Teknik Direktörü Terim: Çok önemli bir

Galatasaray, Kadıköy'de yine kazanamadı

Galatasaray 3 puanı son dakika golüyle aldı

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nden elendi

Galatasaray turu zora soktu