12 May 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

'Türkiye'nin Yıldızları': Fatma Zehra Köse

TÜRKİYE
Typography

Müzik mi spor mu ikileminde sporu tercih eden Fatma Zehra Köse, 23 Yaş Altı Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli takımda yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

 

İSTANBUL - Ercan Doğan

23 Yaş Altı Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli takım sporcularından Fatma Zehra Köse, müziğin yanı sıra farklı spor branşlarında şansını denedikten sonra eskrimi seçti.

Anne ve babası müzik öğretmeni olan 21 yaşındaki Fatma Zehra, yaptığı açıklamada, "10 yaşında eskrime başladım, o zamandan bu yana devam ediyorum. Ailem, hayatımda sporun da olmasını istedi. Cimnastik, basketbol ve voleybolu denedim ama en sonunda eskrimde karar kıldım." dedi.

Ailesinin müzik üzerine çalıştığını vurgulayan milli sporcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teyzem üniversitede opera ve bale bölümünde okuyordu. Sahne sanatlarındaki ritim için eskrim dersleri alıyordu. Bir gün benim de denememi istedi ve hocasına götürdü. Ağabeyimle gittik. Yeteneğimin olduğu söylendi ve sonrasında gerisi geldi. Spor ve sanat konusunda annemler her zaman destek oldu."

"Eskrim benim için canlı bir satranç oyunu gibi"

Eskrim sporunun kendisi için önemine değinen Fatma Zehra, şunları kaydetti:

"Eskrim benim için canlı bir satranç oyunu gibi. Fiziksel performansın yanında stratejik düşünmek gerekiyor. Küçükken hiperaktivite ve dikkat dağınıklığım varmış. Bu sıkıntıyı dansla azalttım. Eskrim de çok yardımcı oldu. El ayak koordinasyonu ve kafayı toparlaman gerekiyor. Konsantrasyon çok önemli, dikkatinin dağılmaması gerekiyor. Hala dikkat eksikliğim var ama çeşitli mental destekler alarak toparladım."