29 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Üç Ülkenin Birleşiminde: Weil am Rhein

AVRUPA
Typography

Üç Ülkenin Birleşiminde: Weil am Rhein

 

Almanya’nın güneybatısında yer alan Almanya-Fransa-İsviçre birleşimindeki üçgende konumlanan Weil am Rhein bölgemizin görülmesi gereken güzelliklerinden birini oluşturuyor. Adından da anlaşıldığı üzere Ren Nehri’nin kıyısındaki bu küçük ama canlı kent üç ülkenin kavşağında yer almasıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

 

Mimari Bir Merkez

Weil am Rhein’ın en önemli özelliklerinden biri de tasarım ile iç içe olması. Dünyaca ünlü Vitra Tasarım Müzesi de burada yer alıyor. Müzede iç mimari ile ilgili tasarımlar ve özel mobilya tasarımları yer alıyor. Müze binasının mimarisi de adından sıkça söz ettiriyor. Ünlü mimar Frank O. Gehry’nin tasarladığı bina kendi başına bir turistik mimari noktası başarıyor.

 

Müzenin Vitra Campus adı verilen alanında ise birçok dünyaca ünlü mimarın eseri yer alıyor. Müzede ayrıca birçok etkinlik, kısa süreli sergiler ve gösterimler düzenleniyor.

 

Sandalyeler Şehri

Weil am Rhein ayrıca “sandalyeler şehri” olarak da biliniyor. Bu ilginç terim Vitra’daki geniş sandalye tasarımları koleksiyonundan ve buna bağlı olarak şehrin birçok binasının tepesinde görülebilen devasa tasarım sandalyelerden kaynaklanıyor.

 

Ticaret Kavşağı

Weil am Rhein üç ülkeyi birleştiren bir üçgen gibi olduğundan, birçok iş adamının da uğrak noktası oluyor. Ticari konferanslar, fuarlar gibi birçok etkinlik burada düzenleniyor. Oldukça işlek bir merkez görevi gören bir başka şehir olan Basel’e yakınlığı ve en önemlisi EuroAirport Basel Havaalanı’na olan yakınlığı da buna sebep olan diğer etkenlerden.

 

Alışveriş ve Eğlence

Sınır kenti olmanın bir başka avantajı da başka ülkelerden de eğlence ve alışveriş amacıyla ziyarete gelenlerin çok olması. Özellikle haftasonları şehirdeki uluslararası popülasyonu da artıran bu durum, kentin canlılığını da katlıyor.

 

Spor ve Doğa

Weil am Rhein’da spor tutkunlarına da hitap edecek birçok etkinlik mevcut. İster bölgenin doğal güzelliklerini görmek için hiking yapın, ister binicilik dersleri almak isteyin; her türlü spor tutkununu memnun edecek bir seçenek bulunuyor.

 

Weil am Rhein bütün bu özellikleriyle bölgemizin görülmeye değer merkezlerinden birini oluşturuyor. Şehri gezerken şehre yayılmış olan devasa sandalyeleri fotoğraflamadan dönmemenizi öneriyor, huzurlu ve eğlenceli bir gezi geçirmenizi diliyoruz.

 

Şehir ile ilgili daha fazla bilgiyi Hauptstraße’de yer alan Turizm Danışma Bürosu’ndan edinebilirsiniz.