28 Mar 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Macron: BM'nin çatısı altında üç gücü birleştiren bir müzakere yürütülüyor

AVRUPA
Typography

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, "BM'nin çatısı altında üç gücü birleştiren bir müzakere yürütülüyor, bunlar Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile görüştü.

Görüşmenin ardından Elysee Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Macron, Fransa ile GKRY arasında ilişkilerin iyi olduğunu ve daha iyi bir hale getirmek için ekonomik ve kültürel alanlarda çalışmaların yapılacağını söyledi.

Macron, görüşmede Kıbrıs meselesini de ele aldıklarını belirterek, "BM'nin çatısı altında üç gücü birleştiren bir müzakere yürütülüyor, bunlar Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık. Bu müzakere süreci birkaç sene önce hiç kimsenin düşünemeyeceği bazı tarihi ilerlemeler kaydedilmesini sağladı." dedi.

Kıbrıs müzakerelerinin hala sonuçlanmadığının altını çizen Macron, Fransa'nın bu müzakerelerin sonuca bağlaması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

"Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz"

Anastasiadis, görüşmede ekonomik, kültürel, savunma konularını ele aldıklarını ve bu konularda çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Fransa'nın Kıbrıs müzakereleri ve bölgedeki sorunlara çözüm bulabileceğine inandığını vurgulayan Anastasiadis, Avrupa Birliğinin (AB) yeniden yapılanmasına ihtiyaç duyulduğunu ve GKRY olarak buna destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Anastasiadis, "Hepimiz (AB liderleri) Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Türkiye'nin AB'nin içinde olduğu düşüncesini paylaşıyoruz ama Türkiye'nin Kopenhag kriterlerini ve AB'ye girmek isteyen her ülke gibi taahhütleri yerine getirmesi gerekiyor." diye konuştu.

Muhabir: Yusuf Özcan

AA

BİR MASAL DİYARI: MARDİN

Almanya Uyum Bakanı Widmann-Mauz: Müslüman düşmanl

Türk kökenli siyasetçi Almanya'da bir ilki gerçekl

Almanya'da bir Türk'e şiddet uyguladığı öne sürüle

BİR AZİM VE BAŞARI HİKAYESİ: HAYRİ GÜNEŞ VE MÜYESE