29 Mar 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Deniz Sıla'dan acı haber

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

Deniz Sıla Yaşam Mücadelesini Kaybetti

BW-HABER

Ailesi çok mücadele etmişti. Pforzheim’da yaşama tutunması için ilik nakli kampanyası düzenlendi. Uygun donör bulundu ancak yolunda gitmeyen bir şey vardı. Annesi Gaye Demirbaş Uğurtaş kampanyaya destek verenlere mesaj attı,  ‘ Denizim, meleğimin  durumu iyi değil. ‘ mesajından bir saat sonra 23:30’da hayat mücadalesini kaybettiğini duyurdu tüm sevenlerine. 14 yaşındaki Deniz Sıla Toy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti Pforzheim kenti’nde yaşama tutunması için ilik nakli kampanyası düzenlenen ve uygun donör de bulunan 14 yaşındaki Deniz Sıla Toy, 6 gündür uyutulan, tedavi gördüğü ve Tübingen Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Uygun donör bulundu

Kampanyaya ilgi Almanya sınırlarınıda aşarak, TC Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile Türkiye’ye de uzadı. Kampanya sonunda Türkçe dersi öğretmeni Gaye Demirtaş’ın kızına uygun donör bulundu. Pforzheim Hilda Lisesi 8 sınıf  öğrencisiyken Mart 2016’de ayak ve bacaklarındaki ağrılar nedeniyle gittiği hastanede lösemi teşhisi konulan Deniz Sıla Stuttgart ve Tübingen’de tedavi görmeye başladı.

Arkadaşlarının “Kanında hayat var” ve “Deniz Sıla için iyİlik” sloganıyla başlattıkları kampanyalarda 1500 den fazla kan bağışının yapıldığı Sıla’ya müjdeli haber çok geçmeden geldi. Sıla’yı hayata bağlayan haberin ardından gönüllü bağışçının iliğinin nakledildiği 14 yaşındaki genç kızın  vücudunda, diğer organların enfeksiyon kaptığı belirlendi. Hastalığınınn  dördüncü evresindeki Deniz Sıla, enfeksiyon sonucu,  6 gündür uyutulduğu Tübingen Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde yaşam mücadelesini kaybetti. 

Deniz Sıla’nın vefatı tüm Almanya’da üzüntü ile karşılandı. Sıla’nın cenazesi kampanya süreci boyunca desteklerini esigemeyen okul arkadaşları, sevcenerinin toplandığı Pforzheim Hilda Lisesi’ne getirildi. Cenaze aracının okulun önüne gelmesinin ardından öğretmenleri ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Törende Deniz Sıla’nın okul kıyafeti ve çiçekler merdivene bırakıldı. Gaye Demirtaş, okul müdüriresine gözyaşları içinde sarılarak teşekkür etti. Bina girişinde merdivenlere çıkan arkadaşları, Deniz Sıla’nın okul kıyafeti ve çiçeklerle süslendi. Törende güçlükle ayakta durabilen Deniz Sıla’nın ailesi Gaye ve Uğur Demirtaş güçlükle ayakta durabildi. 

Okul Müdürü Edith Drescher, Deniz Sıla için düzenlenen ilik kampanyasında öğretmen, öğrenci, veliler ve Okul Aile Birliğinin, ihtiyaç duyulan birlik, kardeşlik ve dayanışmayı gösterdiğini belirtti.

Herkesin Deniz Sıla için çok çabaladığını anlatan Edith Drescher, “Dayanışma duygularının en güzel örneği sergilendi ancak, öğrencimizin kaybı hepimizi çok üzdü. Onu aramızdan ayrılması hepimizi derinden etkiliyor” dedi.

 

cenaze.jpg


-“Deniz Sıla’dan mektup var”-

Deniz Sıla’nın sınıf arkadaşları “Deniz Sıla’dan mektup var” başlığıyla yazılan bir mektubu paylaştı. Mektubun okunması sırasında törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

Genç kızın arkadaşlarının okuduğu mektupta, şunlar kaydedildi:

“Sevgili Hilda’lılar, bugün sizi buraya davet ettim. Çünkü, bugün benim mezuniyet törenim var. Birazdan kepimi de fırlatacağım merak etmeyin. Takdir edersiniz ki, sizlerden daha erken mezun olabilmek için geçerli sebeplerim vardı. Mezun olmamda benim için özel gayretler gösteren, bizzat benim yanıma gelerek sınavlarımı yapan öncelikle değerli bütün öğretmenlerime ve bütün idarecilerimize saygıyla sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Ben sizlerden erken mezun oldum ve yine sizlerden erken hepimizin sonunda gideceği yere, yola çıkıyorum. Hepsi ama hepsi bu kadar. Bu yüzden benim için ağlamayın, üzülmeyin. Dedim ya, ben erkenciyim hepsi bu kadar. Sevgili anneciğim, babacığım ve kardeşlwrim, lütfen rica ediyorum, bir sağınıza, bir solunuza, bir de önünüze bakın. Hepsi benim kardeşlerim, ağabeylerim, ablalarım. Hepsi birer Deniz Sıla, gözlerinde beni görecek, seslerinde beni duyacaksınız. Ben onlar adına söz veriyorum, yokluğumu hissettirmeyecekler. Beni unutmayacak ve unutturmayacaklar. Ne zaman beni özleseniz, ne zaman darda kalsanız onlardan biri mutlaka yolunuza çıkacak. Deniz Sılalar ölmez.

Bakın etrafınıza bu ne büyük coşku, ne büyük mutluluk. Ben bugün buradan mezun olurken tuttuğum meşalemi ve ailemi siz kardeşlerime emanet ediyorum. Sizleri de beni bu kadar sahiplendiğiniz ve desteklediğiniz için yüreğimden teşekkür ediyorum. Bu başarılı okula girmek kadar, mezun olmak da kolay değildi. Ben başardım, sizlere de bundan sonraki eğitiminizde ve hayatınızda başarılar diliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Duygu dolu mektubun ardından okul arkadaşları birbirlerine sarılarak duygu dolu anlar yaşandı. Okul arkadaşları Deniz Sıla’ya son kez el sallayarak uğurladı. 

Sıla’nın okulunda düzenlenen veda törenin ardından cenaze Pforzheim DİTİB Fatih Camisine getirildi. Deniz Sıla için kılınan cenaze namazının ardından, defnedilmek üzere İzmir’e gönderildi.

Pforzheim DİTİB Camisindeki cenaze törenine  TC Karlsruhe Başkonsolos Yardımcısı   Mebşure Taşkın, Nürnberg  Başkonsolosluğu Konsolos Gürol Baş, Karlsruhe Din Ataşesi Salim Üzülmez, sevenleri, kampanyaya katılanlar ve vatandaşlar katıldı. 

BW-HABER

Pforzheim 5 Ekim 2017