02 May 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Tatile Çıkacaklara Önemli İpuçları

EĞLENCE-MAGAZİN
Typography

Havaların ısınması ve yazın gelmesiyle tatil planları yapmak kaçınılmaz hale geldi. Biz de sizler için tatil öncesi hazırlığınızda size yardımcı olacak ipuçlarını, yolculuğunuzu stressiz ve rahat geçirmeniz için hatırlamanız gerekenleri derledik; size de tatilinizden keyif almak kaldı!

  • Her şeyin başı liste! Eşyalarınızı toplamaya başlamadan önce gerçekten nelere ihtiyacınız olduğunu görmek için bir temel ihtiyaçlar listesi hazırlayın. Bu, hem sizi gereksiz yük taşımaktan kurtaracak hem de organize olmanızda kolaylık sağlayacaktır.  
  • Yedekleyin! Dünyanın bin türlü hali var; olur da laptopunuz, telefonunuz çalınır veya kaybolursa bütün yazışmalarınızı, fotoğraflarınızı ve işinizle ilgili verilerinizi kaybedebilirsiniz. Hiç riske girmeyip yolculuktan önce verilerinizi bir harici diske veya bulut uygulamalardan birine yedekleyebilirsiniz. Ayrıca kimlik, pasaport, ehliyet ve sağlık sigortası gibi belgelerin birer fotokopisini de yanınızda taşımak faydalı olacaktır.
  • Havayı tahmin etmeyin! Gideceğiniz yerin hava durumuna göre hazırlandığınızdan emin olun. Hava durumunu internetten mutlaka kontrol edin. Ayrıca gideceğiniz lokasyonlarda sıtma vb. salgın hastalıklar varsa gerekli aşıları yaptırın. Yanınızda ağrı kesici, parasetamol ve küçük bir ilk yardım çantası taşımanız da olası bir aksilikte size yardımcı olacaktır.
  • Yolculuğa hazır olun! Uçak yolculuğu için kulak tıkacı, atıştırmalık, hafif bir şal veya hırka almayı unutmayın. Ayrıca daha uzun uçuşlar için uyku gözlüğü, şişirilebilen boyun yastığı ve mutlaka okumak için bir şeyler almayı ihmal etmeyin.
  • Rulo yapın, vakumlayın! Check-in sırasından çıkıp gereğinden ağır gelen valize ekstra ücret ödeyip tekrar sıraya girmek hem stresli hem de vakit kaybına sebep olan bir süreç. Böyle bir tatsızlık yaşamamak için valizinizi akıllıca hazırlayın; kıyafetlerinizi rulo yaparak yerleştirmek hem yerden kazanmanıza hem de kırışıkları önlemenize yardımcı olur. Daha büyük parçaları ise vakumlu poşetlere koyarak hatırı sayılır bir alan kazanabilirsiniz.
  • Teknolojiden kopmayın! Gideceğiniz ülkede elektronik cihazlarınız için adaptöre ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin.
  • Garantiye alın! Valizinizin ve el çantanızın farklı yerlerine acil durumlarda kullanılmak üzere nakit para saklayın. ATM’lerin çalışmaması, cüzdanların ve kartların kaybolması gibi durumlara karşı hazırlıklı olun.
  • Güneşe dikkat! Kendiniz ve çocuklarınız için güneş kremi, şapka ve güneş gözlüğü gibi koruyucu önlemler almayı unutmayın.
  • Çocuğunuzu meşgul edin! Çocuğunuzla seyahat ediyorsanız uçak yolculuklarında vakit geçirmek için yanınıza küçük bir boyama kitabı, bulmaca ve kart oyunu gibi çocukların sıkılmalarını önleyecek şeyler aldığınızdan emin olun. Ayrıca basınç değişimi onları daha çok etkilediği için özellikle iniş ve kalkışta sakız, şeker vb. kulaklarını rahatlatacak, olası rahatsızlıkları önleyecektir.
  • Önceden karar verin! Havalimanı, otogar vb. kalabalık yerlerdeyken olur da sizden ayrılırlarsa diye çocuklarınızla bir buluşma yeri belirleyin ve kaybolmaları durumunda onları oraya gitmeleri için tembihleyin.
  • En önemlisi! En son ve en önemli madde ise tabii ki bol dinlenip, bol fotoğraf çekmek ve evinize yenilenmiş olarak, sağ salim dönmek.  


    Baden Haber / Freiburg