27 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Bedelli Askerlik İçin Önemli Çağrı

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

BH-Merkez: RANDEVUSUZ BAŞKONSOLOSLUKLARA SADECE BU DURUMA ÖZEL BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Avrupa’da Kısa Dönem Askerlikten sonra, uygulamaya konulan ”Bedelli Askerlik” te önemli bir gelişme yaşandı. 1978 doğumlu 38 yaşında olup askerlik yükümlülüğü olan kişilerin en geç 31.12.2016 tarihine kadar bağlı bulundukları Başkonsolosluklara Randevu ile başvurmaları istendi.

Bu durumda olan asker adayların 1000 Avro askerlik bedelini ödeyerek askerlik yükümlülüğünden çıkıyor, askerliğini tamamlamış olarak kabul ediliyor. Askerliğini Bedelli olarak yapmak isteyen ve 1978 doğumlu Askerlik yükümlülerin 31 Aralık 2016 tarihine kadar bağlı bulundukları Başkonsolosluklara bizzat başvurması gerekmekte. Sadece bu özel durumda olan yükümlüler işlemler için Randevusuz başvurabilirler.

Dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise 31 Aralık tarihin Cumartesi gününe yani mesai saati dışına geldiğidir.  Baden Bölgesinde bu duruma özel 200 vatandaş bulunmakta, bu vatandaşların ivedi olarak Karlsruhe Başkonsolosluğuna başvurması gerekmektedir.

Askerlik işlemlerini henüz yapmayan 1978 tarihinden sonra doğanlar normal olarak randevulu sistemle askerlik işlemlerini yaptırabiliyor ve 1000 Avro karşılığında Askelik yükümlülüğünden çıkabiliyorlar.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim: Çok önemli bir

Yolda bulduğu yaralı köpeği kurtarmak için 80 kilo

'Gerilimi tırmandırmamak için diplomatik her imkan

'FETÖ Almanya için de tehdit'

Askerlik süresini 6 aya indiren teklif TBMM'de kab