25 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Kasım’da Vizyonda Neler Var?

KÜLTÜR & SANAT
Typography

 

“Simpel” Türü: Drama/Komedi, Süresi: 113dk.

Marie-Aude Murail’in romanından uyarlanan bu film iki kardeşin kalplere dokunan hikayesini anlatıyor. Çocukluklarından beri ayrılmamış olan Barnabas ve Ben’in dünyaları annelerinin ani ölümüyle sarsılır. Ancak hayatlarını daha da zorlaştıran şey 22 yaşındaki Barnabas’ın zeka özürlü olduğu için Ben’den alınmak istenmesidir. Bu durumda tek çareleri 15 yıldır görmedikleri babalarına ulaşıp Ben’in Barnabas’ın sorumluluğunu üstlenebilmesi için gerekli imzayı almalarıdır. Film iki kardeşin bu yolculukta geçirdikleri maceraları anlatırken zaman zaman güldürüp zaman zaman da duygulandırıyor. Hayatın içinden bir kesit sunan film, drama ve komedi severler için biçilmiş kaftan.

SIMPEL_Filmplakat.jpg

“Doğu Ekspresinde Cinayet” Türü: Gerilim/Polisiye, Süresi: 120dk.

Agatha Christie’nin 1934 tarihinde yayınlanan aynı isimli romanından uyarlanan filmde 1930'lu yıllarda İstanbul’dan ve Paris’e sefer yapan ünlü Şark Ekspresi' nde bir cinayet işlenir. Bu lüks trenin yolcularından Amerikalı milyoner Ratchett (Johnny Depp) aynı trende bulunan ünlü dedektif Hercule Poirot’yu (Kenneth Branagh) kişisel koruması olarak tutmak istemesinin ve dedektifin bu teklifi reddetmesinin ertesi günü trende ölü bulunur. Trenin kara saplanıp durması ve yolcuların mahsur kalması katilin muhtemelen hala trende olduğunu gösterir. Bu da Poirot' ya yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir. Gerilim ve dedektiflik türünde filmleri sevenler için Doğu Ekspresinde Cinayet kaçırılmaması gereken bir uyarlama olarak sinemalarda yerini bu ay alıyor.

 

“Paddington 2” Türü: Fantastik/Macera/Aile/Komedi, Süresi: 95dk.

İlk filmiyle küçükleri olduğu kadar ailelerini de eğlendirmeyi başarmış Ayı Paddington’ın ikinci filmi bu ay gösterime giriyor. Peru’dan gelip artık İngiltere’de Brown ailesiyle yaşayan Paddington sevimli tavırlarıyla yerel halka hemen uyum sağlayıp mahallenin sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy'nin 100. doğum gününde ona harika bir hediye almak istemekte ve bu hediye için gerekli parayı biriktirebilmek için çeşitli işlerde çalışmaktadır. Sonunda yeterli parayı biriktirip mükemmel hediyeyi almayı başarır ancak hediyenin beklenmedik bir anda çalınmasıyla macera başlar. Aynı isimli çizgi filmden uyarlanan bu film özellikle ailecek izlemek için birebir.

 

 

“Justice League” Türü: Aksiyon/Fantastik/Bilimkurgu, Süresi: 170dk.

DC evrenini kapsamlı bir şekilde sinemaya uyarlama projesinin en önemli ürünlerinden biri Justice League, çizgi serinin en önemli kahramanlarını bir araya getiriyor. Süperman'in fedakarlıklarından ilham alan Batman'in insanlığa olan inancı geri gelmiştir. Yeni müttefiki Wonder Woman ile insanlığın kaderi için savaşmaya hazırlardır. Ancak karşılarına çıkan yeni tehditin onları zor durumda bırakır ve bu tehditle savaşabilecek ekibi toplamak için çok az bir zamanları kalmıştır. Peki bu süper kahraman ekibi dünyayı kurtarmak için yeterli olacak mıdır? Batman, Superman, Wonder Woman, Flash ve Aquaman gibi DC evreninin süper "yıldızlarını" bir araya getren filmin yönetmen koltuğunda, çizgi uyarlamalar konusunda uzman Zack Snyder oturuyor. İster DC evreninin sıkı bir takipçisi olun, isterseniz ilk kez izleyecek olun bu film görsel efektleri, kadrosu ve sürükleyici hikayesiyle aksiyon ve fantastik film sevenler için birebir.

 

 

 

Baden Haber