15 May 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

UÇAK KORKUSU

PSİKOLOJİ
Typography

Uçak korkusu nasıl pekişir?

Kökeni ne olursa olsun uçuş korkusunu pekiştiren nokta, uçak ve uçuşlarla ilgili negatif söylemlerdir. Uçak düşmeleri ve atlatılan kazalar yüksek tonda vurgulanmaktadır. Ayrıca birçok filmde veya romanda uçak kazaları, havada patlama, uçak kaçırma ilgi çekici dehşet temalarından biri olarak kullanılır. Bunun yanında binlerce uçuşun ne kadar rahat ve güvenli geçtiği vurgulanmamaktadır.

Uçakta güvenlik ?

Uçakta güvenlik en önemli unsurdur. Her şey çift olarak yapılmıştır. Bir motor arızalansa bile uçak etkilenmeyecek kadar güvenlik önlemi alınmıştır. Parola şudur: “Güvenlik yoksa uçuş da yok”.

Arabanızın bir uçaktan daha güvenli olduğuna inanıyorsanız şöyle bir karşılaşma yapalım. Aracınızı her yola çıkışından önce birçok teknisyen gözden geçirir mi? Her 10 bin milde bir fren debriyaj ve birçok sistemi yenilenir mi ya da her 25 bin milde bir motor atılıp yerine yenisi monte ediliyor mu? Bir uçağın her uçuş saatine karşılık yaklaşık 4 saati bakımda geçmektedir. Yani uçaklar çok ama çok güvenlidir.

Korku ve fobi nedir?
Korku normal bir duygudur. Hoş bir duygu değildir ama bazı durumlarda yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Tehlikelerden korur hatta uygun dozlarda motive edici bile olabilir. Aşırı ve panik şeklinde olursa tam tersine bizi engeller.

Nasıl kurtuluruz ?

Bu durum doğru ve düzenli olarak yapılacak uzman kontrollü seanslar dahilinde maziye gömülecektir. Unutmayın her korkuda olduğu gibi burada da geçerli olan korkunun üzerine gitmektir.

Hepinize şimdiden iyi uçuşlar dilerim.

Avrupa Psikoloji Merkezi

Erdinc Üstündag

+49 - 7851- 4961503