20 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

II. Abdülhamid'in mirasında yeni gelişme

TARİH
Typography

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in miras davası devam ediyor. Şimdiye kadar tespit edilen 100 hissedarın paylarına ne kadar hisse düşeceği hesaplanıyor.

Hisse Oranlarında Akrabalık Derecesi Mühim

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 2. Abdülhamid'in torunlarının avukatları ile yapılan duruşmada, Buna göre bilirkişiler mirasçıların, 2. Abdülhamid’e olan akrabalık derecesine göre tüm mal varlığından ne kadar oranda pay alabileceğini araştıracak.

Davanın açılmasını takiben mirasçı sayısı 250’ye kadar yükseldi. Fakat Abdülhamid’le akrabalık derecelerine göre yapılan incelemede bu sayı 100’e kadar düştü. Avukatların elinde ise dev mirasla ilgili İstanbul’da Galatasaray Adası, Bakırköy’de 70 dönüm arazi, Beykoz ve Kartal’da 30’ar dönümlük arazi, Kağıthane’de 20 dönüm arazi, Veliefendi Çayırı, Dolmabahçe’de 30 dönüm bostan, Nişantaşı’nda iki konak, Şişli, Çatalca, Çekmece ve Geyve’de çok sayıda çiftlik, Galata’da değirmen arsası, Kabataş Meydanı, Horhor’da konak ve 5 dönüm arsası, Beşiktaş Serencebey’de 2 dönüm bağ ile yurdun çeşitli illerinde çiftlik ve arazilerden oluşan uzunca bir liste bulunduğu iddia ediliyor.

 

AB Komisyonu'nun yeni başkanı von der Leyen oldu

Yunanistan'da Yeni Demokrasi Partisi tek başına ik

AB'nin yeni başkan adayları

Amazon'un yeni cihazı insan duygularını anlayabile

"Almanya'da aşırı sağ yeni bir dinamizm kazandı"