30 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Gönüllü Öğretmenlere Teşekkür

EDEBİYAT
Typography

Gönüllü Öğretmenlerimize Gönülden Teşekkür Ediyorum!

Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği uhdesindeki Türk ve Alman kökenli Gönüllü Öğretmenlerle Başkonsolosluk Toplantı Salonunda iki gün süren tanışma, istişare ve planlama toplantısı yapan Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Siz gönüllü öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

70’E YAKIN TÜRK VE ALMAN KÖKENLİ GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENİMİZ VAR!

Eyalet genelindeki başta Türkçe ve Türk Kültürü derslerindeki açığı kapatmak amacıyla olmak üzere müzik, folklor, spor ve tiyatro gibi alanlarda ve Almanca, İngilizce, Matematik, Fizik, Kimya gibi branşlarda Ataşelik nezaretinde görevlendirilen gönüllü öğretmenler maharetiyle Türk dili, kültür, sanat ve medeniyetinin nüvelerini Almanya’da yaşayan çocuk ve gençlerimiz ila tüm vatandaşlarımıza öğretmek, eğitmek gayesinde olduklarını söyleyen Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Türkiye’den gelen öğretmenlerimiz ve burada yetişmiş gönüllü öğretmenlerimiz sayesinde eyalet genelinde başlattığımız “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!”  adlı dil, kültür ve eğitim kampanyamızı en etkin ve başarılı bir şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.

YÜKSEK MOTİVASYON VE YÜKSEK SİNERJİ İLE EĞİTİM HİZMETİ VERECEĞİZ!

İki gün süren istişare toplantısında gönüllü öğretmenlerin birbiriyle tanışmasını ve işbirliği yapmasını da sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, gönüllü öğretmenlerin tek tek kendilerini tanıttıkları, yaptıkları çalışmaları anlattıkları ve önerilerini sundukları toplantıdan büyük bir sinerji çıkarmaya çalışacağını belirterek, “Bir nevi beyin fırtınası formatında ve sıcak bir atmosferde geçen bu toplantılar maharetiyle daha etkin ve dinamik adımlar atmaya, çocuk ve gençlerimize daha nitelikli eğitim hizmeti sunmaya çalışacağız” dedi.

 

Türkiye’nin farklılıklarının nasıl büyük bir zenginlik ve güzellikler manzumesi olduğunu en iyi burada ikamet eden gönüllü öğretmenlerin anlatacağını dile getiren Gürkan Avcı, interaktif bir insicamla gerçekleşen toplantılarda önemle şu mesajları verdi;

AMACIMIZ ÇOK DAHA GÜÇLÜ TÜRK – ALMAN DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİNİN TESİSİDİR!

 Geleceğin huzurlu, güvenli, sağlıklı ve nitelikli Türk – Alman dostluk ve dayanışması sizlerin ellerindedir. Geçmişi çok derinlere ve silah arkadaşlığına dahi varan Türk ve Alman milletinin daha keyfiyetli ve daha perçinlenmiş bir işbirliği ve yardımlaşma sürecinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız sizlerin ellerinde şekillenecek. Burada sayıları 3 milyonu aşan vatandaş ve soydaşlarımızın kendi dil ve kültürlerini unutmadan en kaliteli eğitimleri almaları, en efektif mesleklere yönlendirilmeleri, en mütehassıs meslekleri en başarılı bir şekilde ifa etmeleri iki ülke arasındaki ilişkileri çok daha aydınlık ve çık daha parlak kılacaktır. Bu mesuliyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hakkıyla taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.

ORTAK AKIL VE SORUMLULUK DUYGUMUZU GÜÇLENDİRMELİYİZ!

Bu toplantımızın önemli işlevlerinden birisi de sizlerin yaşadığı sorun ve taleplerinizi belirleyerek performans ve memnuniyetlerinizi yükseltmektir. Öğrenciler, aileler, dernekler ve resmi makamlar düzeyinde neler yapabiliriz? Bunları konuşmalıyız. Milli Eğitim Bakanlığı, Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuzun destekleriyle “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür ve eğitim kampanyamız bağlamında toplam 50 başlıkta gerçekleştirdiğimiz okul destek kursları dâhil müzik ve spor alanlarındaki tüm diğer kurslar, velilerimize yönelik konferans ve seminerler ve tüm vatandaşlarımıza hitap eden yarışmalar gibi somut çalışmalarımızın ve Alman makamları nezdinde sürdürdüğümüz çok sayıdaki girişimlerimizin ortak akıl ve ortak sorumluluk duygusuyla artarak devam ettirilmesini önemle vurgulamak istiyorum.