28 Mar 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı dünya şampiyonu

SPOR
Typography

İSTANBUL

VakıfBankFIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya'nın Minas takımını 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Çin'in Shaoxing kentinde düzenlenen turnuvanın finalinde son şampiyon VakıfBank ile Minas karşılaştı.

Karşılaşmaya iyi başlayan ve ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-14 önde bitiren VakıfBank, Zhu Ting ile Zehra Güneş'in smaç sayılarıyla etkili olduğu birinci seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti.

VakıfBank, ikinci sette rakip takımın iyi savunmasına karşın ilk teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı 16-13 üstün geçti. Slöetjes ve Robinson'ın blok ve smaç sayılarıyla ön plana çıktığı seti 25-21 üstün bitiren sarı-siyahlı ekip, durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette rakibinin direncini kıran VakıfBank, ilk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı 16-10 önde tamamladı. Sarı-siyahlı takım, Zhu Ting'in skorer performansıyla damga vurduğu üçüncü seti 25-19, maçı da 3-0 kazanarak altın madalyaya ulaştı.

Dünyanın zirvesinde

VakıfBank, üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez dünyanın en büyüğü oldu. Son altı Dünya Şampiyonası'nda üç kez (2013, 2017, 2018) şampiyon olan sarı-siyahlılar, bu kupayı en çok kazanan Türk takımı unvanını aldı. 

VakıfBank, son 2 dünya ve Avrupa şampiyonu olarak uluslararası alanda voleybola damgasını vurdu. 

VakıfBank, ayrıca geçen sezon Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Kupa Voley (Türkiye Kupası) şampiyonluğunu da elde etmişti.

Türk takımları üst üste dördüncü kez kazandı

Türk takımları, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste dördüncü kez kupanın sahibi oldu.

Bu organizasyonda 2015 ve 2016'da Eczacıbaşı VitrA şampiyonluğa ulaşırken, VakıfBank da son iki yılın kupasını müzesine götürdü.

Bu arada Türk ekipleri, organizasyonda 6. kez şampiyonluk elde etti. VakıfBank 3, Eczacıbaşı VitrA 2 ve Fenerbahçe 1 kez kupayı kazandı.

Kupasını aldı

Kadınlar FIVB Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda adını zirveye yazdıran VakıfBank, kupasını aldı.

Çin'in Shaoxing kentinde düzenlenen turnuvada VakıfBank şampiyon oldu. Organizasyonu Brezilya'nın Minas takımı ikinci, Eczacıbaşı VitrA ise üçüncü tamamladı.

Turnuvanın final maçının ardından kupa töreni düzenlendi.

Eczacıbaşı VitrA oyuncuları bronz madalya alırken, Minaslı sporculara gümüş madalyaları takdim edildi. VakıfBank'ın şampiyonluk kupasını aldığı törende sporculara altın madalyaları da verildi. 

VakıfBanklı voleybolcular ile Zhu Ting'den dolayı VakıfBank'ı destekleyen Çinli voleybolseverler törende büyük sevinç yaşadı.

Tören, İstiklal Marşı'yla sona erdi.

Dünya şampiyonluğu sevinci

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nda, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda zafere ulaşmanın mutluluğu yaşanıyor.

Çin'in Shaoxing kentinde düzenlenen turnuvada elde edilen şampiyonlukla ilgili kulüp başkanı Osman Demren, başantrenör Giovanni Guidetti ve voleybolcular Melis Gürkaynak ile Gizem Örge görüşlerini aktardı.

Üst üste ikinci, toplamda üçüncü dünya şampiyonluğunu yaşadıkları için gururlu olduklarını belirten Osman Demren, "Üst üste iki Avrupa şampiyonluğundan sonra üst üste ikinci, toplamda üçüncü dünya kulüpler şampiyonluğunu kazanmak çok büyük bir gurur. Emeği geçen oyuncularımızı teknik ekibimizi ve çalışanlarımızı kutluyorum. Büyük bir adanmışlıkla kulübümüze inanan ve sahiplenen bankamıza, bizlere bu imkanı sağlayan bankamız yönetimi ve genel müdürümüze sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah bütün takım ve sporcularımıza bu başarıları nasip etsin. Bu kupa, emeklerinin değeri hiçbir zaman ölçülemeyecek ve ödenmeyecek her yaştaki Türk kadınına armağan olsun." ifadelerini kullandı.

Giovanni Guidetti, oyuncularının gösterdiği performansı överek şunları kaydetti:

"Gerçekten çok mutluyum. Tüm takıma çok teşekkür ediyorum, inanılmaz bir iş başardılar. Oyuncularım çok iyi mücadele etti. Bizim için çok zor bir final oldu. En iyi maçlarımızı bu şampiyonada oynadık. Tüm ekibime çok teşekkür ediyorum. Takımım adına bizlere bu desteği veren bankamız VakıfBank'a ve tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Üçüncü kez dünyanın en büyüğü olmayı başardık ama yolumuza devam edeceğiz. VakıfBank'ın kazanacağı daha çok kupa var. En büyük şansımız bizleri destekleyen Çinli taraftarlarımız oldu. Bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Erdoğan, kadın voleybolcuları kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadınlar FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nı kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren'e bir telgraf göndererek tebriklerini iletti.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Kadınlar FIVB Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda zafere ulaşan VakıfBank ile üçüncü olan Eczacıbaşı VitrA'yı tebrik etti. 

MVP VakıfBank'tan Zhu Ting

Organizasyonun en değerli oyucusu (MVP) VakıfBank'tan Zhu Ting seçildi.

Sarı-siyahlı ekibin Çinli sporcusu, turnuvada en iyi oyuncu ödülünün yanı sıra en iyi smaçör unvanını da elde etti.

Turnuvanın rüya takımına şampiyon VakıfBank ve ikinci Minas'tan üçer, üçüncü Eczacıbaşı VitrA'dan bir sporcu girdi.

Rüya takımda şu sporcular yer aldı:

En iyi smaçör: Gabriela Braga Guimaraes (Minas), Zhu Ting (VakıfBank)

En iyi orta oyuncu: Mayany Cristina Araujo De Souza (Minas), Milena Rasic (VakıfBank)

En iyi libero: Gizem Örge (VakıfBank)

En iyi pasör: Macris Carneiro (Minas)

En iyi pasör çaprazı: Tijana Boskovic (Eczacıbaşı VitrA)

Muhabir: Mutlu Demirtaştan-Mehmet Tosun-Emrah Oktay 

A Milli Erkek Basketbol Takımı ABD karşısında tari

Türkiye ve dünya gündemi

Voleybolda kadın milliler olimpiyat bileti peşinde

Türkiye ve dünya gündemi

Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa ikincisi