30 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Yaz Döneminin Vazgeçilmezi: Bodrum

TÜRKİYE
Typography

Yerli yabancı birçok turistin her yaz akın ettiği, mavi-beyaz renkleriyle ve benzersiz sahilleriyle gönüllerde taht kuran Bodrum, bu yaz da ziyaretçilerini bekliyor. Malum yaz yaklaşıyor ve gezilecek görülecek mekanlara bakma zamanı geldi çattı. Biz de bu yaz Bodrum ferahlığı isteyen okuyucularımız için 5 maddede Bodrum rotası hazırladık. İster sakin bir koyda denizin keyfini sürmek isteyin, isterseniz hiç azalmayan enerjisiyle gece hayatının tadını çıkarın veya tarih meraklısı olup müze ve tarihi mekanları turlayın. Bodrum yazlarında herkese göre bir eğlence var!
marine 1175701 1920

  1. Tekne Turları ve Deniz Keyfi

Bodrum’a gidip de eşsiz güzellikteki sahillerin ve plajların tadını çıkarmadan olmaz. Yalıkavak ve Türkbükü gibi ünlü plajların keyfini çıkarmanın yanı sıra çok yaygın olarak deneyimlenen başka bir etkinlik de Bodrum’da sıkça düzenlenen tekne turları. Uzun günlük turlarla denize girmenin keyfini ikiye katlayabilir ya da yakınlardaki koyları ziyaret edip bölgenin farklı noktalarını keşfedebilirsiniz.

  1. Bodrum Lezzetleri  

Ege ve Akdeniz mutfağının sentezlerini bulabileceğiniz Bodrum’da herkesi memnun edecek şahane lezzetler mevcut. Sahillerdeki şirin restoranlarda taze balıktan, zeytinyağı çeşitlerine dek her türlü yaz lezzetini bulabilirsiniz. Ayrıca meşhur Bodrum lokmasını mutlaka deneyin.

  1. Bodrum Kalesi

1406-1523 yılları arasında inşa edilen bu tarihi kale bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılıyor. Tatilini plajlardan ve şehir turundan farklı bir rotayla renklendirmek isteyen ziyaretçiler için mutlaka uğranması gereken bir durak.

  1. Çevre Kasabalar

Bodrum merkezinin dışında da birçok görülmeye değer güzellik yer alıyor. İsterseniz Gümüşlük’e gidip denizin içinden yürüyerek Tavşan Adası’na gidebilir veya Turgutreis marinasında şık kafelerde denizi ve birbirinden güzel yatları seyre dalabilirsiniz. Bunun dışında daha sakin plajlar için Akyarlar, Aspat ve Bağla koylarına da uğrayabilirsiniz.

  1. Sporsuz Olmaz

Tatilinde spor sevgisini bir kenara bırakamayan gezginler için Bodrum’da birçok seçenek mevcut. Burada dalış yapmak isteyen ziyaretçiler için batırılmış olan, denizin altındaki batık uçağı keşfedebilir, windsurf gibi bol adrenalinli su sporları yapabilir veya Bodrum Bisiklet Kulübü’nün düzenlediği bisiklet turlarına katılabilirsiniz.

Baden Haber / Freiburg