03 May 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Bitmek Bilmeyen Tatil Eğlencesi: Bodrum

TÜRKİYE
Typography

Yaz günlerini serinleten, tatilleri unutulmaz hale getiren Bodrum’u bir yazıda anlatmak mümkün olmadığı için Bodrum’um yaz aylarını renklendiren ışıltısından bahsetmeye devam ediyoruz.

En güzel günbatımları için: Yalıkavak

Bodrum’a 18 kilometre uzaklıktaki Yalıkavak, sahilinde denize nazır yel değirmenleri, sakin koyları ve eşsiz günbatımlarıyla ziyaretçilerine tatillerinde yenilenme fırsatı sunuyor. Son yıllarda marinayla birlikte emlak patlamasına uğrayan Yalıkavak, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Masmavi Sular: Bitez

Bodrum’un popüler bölgelerinden olan Bitez, mavi bayraklı plajlarıyla ve şarkılara konu olan atmosferiyle nispeten daha sakin bir tatil keyfi sürmek isteyenler için biçilmiş kaftan.

Nefes kesen koylar: Türkbükü

Bodrum’un en önemli bölgelerinden biri olan Türkbükü, gündüzleri eşsiz koylarının tadını çıkarmak akşamları da nefis yiyeceklerin tadına varmak için ideal bölgelerden birini oluşturuyor.

Huzur kaynağı: Gündoğan

Bodrum’un daha nezih ve sakin beldelerinden biri olan Gündoğan, sabahları leziz kahvaltılarının tadına varmak ve akşamları denizin dinginliği içinde huzur bulmak isteyenler için ideal bir yer olma özelliğini taşıyor.

Kültürel Miras

Homeros’un ‘ebedi mavilikler ülkesi’ olarak adlandırdığı Bodrum, bir zamanlar dünyanın yedi harikasından biri olarak adlandırılan Halikarnas Mozolesi’ni içinde bulunduruyordu. Bodrum’da ayrıca 15. yüzyıldan kalma tarihi Bodrum Kalesi ve klasik çağlardan günümüze ulaşan tek yapı olan ve çeşitli konserlere ev sahipliği yapan Antik Tiyatro bulunuyor.

Bunları yapmadan dönmeyin

  • Turgutreis plajında denize sıfır kumsalda, günbatımı eşliğinde akşam yemeği yiyin.
  • Bodrum Merkez Marina’da Gemibaşı restoranda balık yiyin.
  • Bodrum Merkez Katamaran ile deniz üstünde gece hayatını ayışığı eşliğinde deneyimleyin.


    Baden Haber (ME) / Freiburg