29 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Bakan Çavuşoğlu Spiegel'e konuştu

TÜRKİYE
Typography

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, geçen yıl yaşanan zorluklara rağmen Türkiye ile Almanya arasında sorunların yaşanması için bir neden olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman "Der Spiegel" dergisine verdiği röportada, Almanya'daki genel seçimlerden sonra ikili ilişkilerin normale döneceğine inandığını söylediğinin hatırlatılması ve buna hala inanıp inanmadığının sorulması üzerine, buna hala inandığını ve bunun için çaba harcamaya hazır olduğunu belirterek, "Geçen yıl her ne kadar zorlu geçse de Almanya ve Türkiye arasında sorunlar olması için hiç bir neden yok." dedi.

Türkiye'de yapılan referandumdan dolayı Almanya ile görüş ayrılıklarının ortaya çıktığını ifade eden Çavuşoğlu, "Özellikle referandum sebebiyle görüş ayrılıklarımız vardı. Türk hükümet siyasetçilerinin Almanya’da konuşma yapmalarına izin verilmemesinden rahatsızlık duyduk. Fakat dostum Sigmar Gabriel’e seçimlerden önce de söyledim: Birlikte ileriye bakalım. Siz bize bir adım atarsanız, biz size iki adım atarız." şeklinde konuştu.