01 May 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Orhan Ölmez Baden Haber'e konuştu

KÜLTÜR & SANAT
Typography

Mütevazılığıyla ve yaptığı kaliteli işlerle senelerdir büyük bir sevgiyle dinlenilen usta sanatçı Orhan Ölmez ile Empire Club Breisach’ta verdiği konser sonrası keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

                -  Öncelikle sizi biraz tanıyalım. Türk dinleyicilerimiz sizi zaten yakından tanıyorlar ancak biz iki dilli bir dergiyiz ve birçok milletten okuyucumuz var.

1978 Antalya doğumluyum. Türkiye’de ailemin memuriyet hayatı dolayısıyla Antalya’da doğdum. Türkiye’nin Türk Halk Müziği ile meşhur beldesi Sivas’ta yaşadığımız yıllarda bağlama çalmaya başladım. Daha sonra 2000 yılında konservatuvardan mezun oldum, 2003 yılında da ilk albümümüzle sevenlerimize merhaba dedik. Şu ana kadar 7-8 albüm oldu. Müzik yolculuğumuz devam ediyor.

               -   Bu yolculukta size ilham verenler var mıydı?

Biz şanslı bir jenerasyonuz. Türkiye’de iyi müzik yapan üstadlar, özellikle 90’larda popüler müzik yapan çok değerli müzisyenler bizlere ilham kaynağı oldu. Ben özellikle enstrümanla ilgilendiğim için müziğin mutfak kısmıyla çok haşır neşir oldum. Bu yüzden gelmiş geçmiş bütün büyük müzisyenlere teşekkür ederim. Onların hepsinden bir şeyler aldığımıza inanıyorum. Sadece Türkiye değil dünya çapındaki müzisyenleri de çok dinlerim.

                 -  Senelerden beri severek dinlenilen bir sanatçısınız. İşinizde şaşmadığınız genel prensipleriniz var mı?

Söylemlerime her zaman dikkat ederim. Kitleleri sürükleyen bir işimiz var ve yanlış bir şey söyleyip insanlara yanlış mesaj verebilirsiniz. Genelde daha çok birlik içeren, barış mesajları vermeye çalışıyorum. Bütün dünya için bunlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Barış mesajı içeren cümleler kurmamızın tüm toplumlara faydalı olacağı kanaatindeyim.

             rsz_2018_02_24_orhan_Ölmez_konmseri_breisach_102.jpg   

- Yeni albüm çalışmaları, yeni projeler var mı?

Yeni şarkılarımız var. Bunun yanı sıra yeni isimlerle düet projelerimiz var. Single projelerimizle ve şu anda hazır olan üç-dört şarkıyla çok yakında karşınıza çıkacağız.

                 - Müziğe yönelmek isteyen Türk gençlerine tavsiyeleriniz var mi?

Çalışmak tabii ki bu işin anahtarı. Yetenekli olmak başka bir şey ama o yeteneği çalışmakla taçlandırmak gerekiyor. Nice yetenekler çalışmadığı için körelebiliyor. Müzikle uğraşan dostlarımıza en büyük tavsiyem müzik dinlesinler, enstrüman çalışsınlar. Bu iş her konuda bilgi gerektiren 360 derece bir iş. Dünya müziklerine de açık olsunlar.

                 -  Son olarak Baden Haber okuyucularına iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Almanya’yı çok seviyorum. Buradaki dostlarla, gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi çok seviyorum. Bizi okumakta olan Almanya’da yaşayan farklı dilleri konuşsak da sanatın birleştirici olduğunu inanıyorum. Bizlere olan ilgilerinden dolayı da onlara çok çok teşekkür ediyorum, minnetlerimi sunuyorum. Buradaki insanların bir arada uyum içinde yaşadığını görmek mutluluk verici. Her an her yerde bir köşebaşında karşınıza çıkabilirim. Burada sevdiklerimizle bir arada olmaya devam edeceğiz.