09 May 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Türkspor Neckarsulm Turnuva Birincisi

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

BW-HABER/Pforzheim


Avrupa’da ki Türk Spor klüplerinin hamisi UTSCE (Avrupa Türk Spork Klüpleri Federasyonu) Pforzheim kentinde ilk yaz futbol turnuvasını düzenledi. UTSCE Summer Cup 2016 ismi altında düzenlenen turnuvaya Baden-Württemberg Eyaletinden 24 takım katılırken turnuvanın şampiyonu Türkspor Neckarsulm oldu.  Sadece BW-HABER Pforzheim ‘ın izlediği turnuvada çekişme ve heyecan doruk noktadaydı. Final karşılaşmasında Türkspor Neckarsulm , Anatolia Birkenau’yu 8. inci dakikadakı Gökmen’nin harika penaltı golü ile 1-0 yenerek kupayı havaya kaldırdı.

Turnuvada birinci olan Türkspor Neckarsulm 1500 Avro para ödülü ve kupa kazandı.  Anatolia Birkenau 2 inci olarak tamamladığı turnuvada 750 Avro ve kupa sahibi oldu. GÜ-Türkspor Pforzheim  500 Avro ve kupa kazanırken turnuvanın dördüncüsü Fatih Spor 250 Avro’nun sahibi oldu.

UTSCE  Başkanı Yılmaz İlkay Arın, haber sitemize yaptığı özel açıklamada,  ” Yılardır klüplerimiz kendi imkanlarında gelişmeye çalıştı. Klüpler büyüdükçe sorunlarıda büyüdü. Bizler artık Avrup çapında federasyon çalışması ile klüplerimizin hem sorunlarını çözerken hemde birlik ve beraberliğimizi  sağlıyoruz. Avrupa çapında  1500 spor klübü mevcut, binlerce gencimiz spor yapıyor bu çok büyük bir güç ve biz bu gücü biraraya getirip daha çok gencimizin spor yapmasını sağlayacağız.” dedi.