14 May 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Yarışma, Turnuva ve Kutlamalarımız Başlıyor!

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

BH-Karlsruhe: T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği uhdesindeki öğretmenlerimiz maharetiyle yüzlerce okulda, binlerce öğrencimize verdiğimiz Türkçe – Türk Kültürü dersleri yanısıra vatandaşlarımıza eğitimin gücünü ve çocuklarının geleceğini değiştirme cesaretini kazandırmak için Avrupa çapında ve Eyaletimiz genelinde çeşitli yarışmalar, müsabakalar ve kutlamalar düzenlenmektedir.

 

15 ay kadar önce Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür, eğitim kampanyası çerçevesinde Almanya’daki farklı becerilere sahip Türk çouklarına kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetmelerine fırsat tanımayı amaçladıklarını belirten Karlsureh Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, 2017 yılı Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayı etkinlik planlamasına tüm öğrencileri, veli ve vatandaşları aktif katılımcı olarak davet etti. 

 

2017 YILI ŞUBAT – MART – NİSAN – MAYIS AYI ETKİNLİKLERİ

 

1) 19 Şubat – Bruchsal 10. Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası

2) 12 Mart – Freiburg – İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

3) 18 Mart – Mannheim – Çanakkale Şehitlerini Anma ve Şehitler Haftası Programı

4) 26 Mart – Heidelberg – Eyalet Çapında 2. Futbol Turnuvası

5) Nisan –takribi 65 kentimizde 23 Nisan Kutlamaları yapılacaktır.

6) 30 Nisan – Karlsruhe – Avrupa Çapında Türk Folklor Yarışması

7) 6 Mayıs – Schramberg – Avrupa Çapında 2. Türk Tatlı Yarışması

8) 13 Mayıs – Gengenbach – 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı özel kutlaması

9) 20 Mayıs – Gaggenau - Şiir ve Güzel Okuma Yarışması

10) 21 Mayıs – Bretten – Bilgi Yarışması

 

Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Çocuk merkezli açtığımız kurslar, yarışmalar, kutlamalar, tiyatro ve spor okullarımız ile çocuklarımıza güvende hissettikleri, düşünce ve duygularını özgürce ifade edebildikleri, yaratıcılıklarını ortaya koyabildikleri ve aktif biçimde öğrendikleri bir alan sunmaya çalışıyoruz.

 

Sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler, spor ve tiyatro okullarımız, müzik kurslarımız, kutlama ve yarışmalar başta çocuklarımızın bedensel ve sosyal yaşam alışkanlıklarını kazanmalarını, eğilim ve yetenekleri olduğu dallarda yönlendirme ve motive edilmeleri, kültürelsosyal aktiviteler içinde bulunarak yaratıcılıklarını arttırırken, sosyal ilişkilerinde özgüven sahibi, güçlü bireyler olmalarına imkan tanıyan çocuğun hem eğitim hayatına hem de gelecek yaşantısına büyük katkısı olan etkinliklerdir.

 

T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliğince yürütülen ‘Haydi, Türkçe Konuş Benimle!’ adlı eğitim, dil, kültür ve spor kampanyası kapsamında Baden eyaleti çapında yapılan açılışlar, etkinlikler ve kutlama ve anma programları aracılığıyla 15 ay önce başlatmış olduğumuz eğitim seferberliğimiz hız kesmeden devam etmektedir.

 

Bu minvalde; önümüzdeki 4 aylık eğitim takviminde yer alan programlara yönelik duyuruların tüm vatandaş ve soydaşlarımız ila öğrenciler ve eğitim bileşenlerinin tamamına ulaşması büyük önem arz etmektedir.

 

T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak açılışını gerçekleştireceğimiz yarışmalar, kutlama ve anma programları, müsabakalar ve daha pek çok eğitim alanına dahil edilmiş faaliyetlerimize Türkçe sevdalısı bütün hemşerilerimizi davet etmekten onur ve kıvanç duyuyoruz, diye konuştu.

BİR AZİM VE BAŞARI HİKAYESİ: HAYRİ GÜNEŞ VE MÜYESE

Terör örgütü yandaşları Almanya'da Türk derneği ve

'Şehir hayatı ve gurbet bizi çok yordu'

Fortuna Düsseldorf Kenan Karaman ve Kaan Ayhan ile

Almanya ve Türkiye yapay zekada buluşacak