27 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Baden Württemberg’in Yükselen Genç Yeteneği: Ümran Dağdelen

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

2016’da Freiburg TullaStraße'de kendi inşaat mühendisliği bürosunu açan Ümran Dağdelen, bölgemizin genç yaşına rağmen kendi işini kurup kısa sürede büyük başarılara imza atan isimlerinden biri. Kendisiyle keyifli ve ilham verici bir söyleşi gerçekleştirdik:
BH: Merhaba Ümran Bey, öncelikle dilerseniz sizi kısaca tanıyalım.
UD: Tabii, 1987 doğumluyum. Stuttgart Üniversitesi lisans programından en yüksek not olan 1.0 ile mezun oldum. Daha sonra aynı yerde yüksek lisans öğrenimimi tamamlayıp üniversitedeki profesörümle birlikte bu alanda çalışmaya başladım. Kısa süre sonra da 2016’da kendi büromu açtım. Şimdi tanınmış büyük firmalarla ve müteahhitlerle çalışıyoruz.
BH: Firmanızda ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?
UD: Müşterilerimizin projelerine fikir aşamasından itibaren danışmanlık sunuyor; çizim ve inşaat müsaadesi işleriyle ilgileniyoruz. İnşaatın sonuna kadar her şeyin yolunda gittiğinden emin olmak için işlerin takibini yapıyoruz. Bunun yanı sıra işin mimarlık boyutuyla da ilgileniyoruz. Geniş bir alana yayılan bir hizmet ağımız var ve işi en iyi bildiğimiz şekilde yapıp müşterilerimizde güven duygusu uyandırıyoruz.
BH: Firmanızın kısa sürede büyük bir başarı yakaladığını biliyoruz. Kendi büronuzu açma hikayenizi ve nasıl başarılı olduğunuzu bir de sizden dinleyelim.
UD: Mezun olduktan sonra bir süre farklı işler yaptım. Birkaç yerden inşaat mühendisi olarak çalışmam için teklif aldım. Zaten halihazırda iki sene kadar profesörümle birlikte bu alanda çalışmıştım. Ancak daha sonra Freiburg’a geldim ve daha büyük bir şeyin peşinden koşmak istediğime karar verdim ve kendi büromu açtım.
Şimdiye kadar birçok başarılı proje gerçekleştirdik. Bu büroyu 2016 Nisan ayında açtık, 2017’ye girerken büyüme oranımız 4-5 katına çıktı. Bir senede çok büyük bir gelişme gösterdik. Başarılı olmak için işi bilmenin yanı sıra insanların size güvenmesi ve memnuniyeti yüksek seviyede tutmanız gerekiyor.
BH: Bu alanda çalışmak istediğinize nasıl karar verdiniz?
UD: Ben çok küçük yaşlardan itibaren hep çalıştım. Kasaptan süpermarkete, dönerciden çorap satmaya kadar aklınıza ne iş geliyorsa yaptım. Hiçbir zaman nereden geldiğimi unutmadım ve her zaman nereye gittiğimin bilincinde oldum.
2005 yılında okullar tatil olduğunda bir inşaata inşaat işçisi olarak yardım etmeye gittim. Orada çalışan ustaya inşaatı yönlendirenin kim olduğunu sordum ve en büyük inşaat sorumlularından birinin inşaat mühendisi olduğunu öğrendiğimde, ben de bu işi yapmak istediğime karar verdim.
BH: Peki bu yolda zorluklarla karşılaştınız mı?
UD: İnşaat mühendisi olmak için üniversite serüvenine başlamaya karar verdiğimde herkes başaramayacağımı ve başka bir yol izlemem gerektiğini söyledi. Ancak ben istediğim yoldan taviz vermedim.
BH: Firmanızın uzun vadedeki hedefleri neler?
UD: Şimdiye kadar birçok sağlam projemiz oldu. Ev yapımı, inşaat izinleri ve benzeri işlerle uğraştık, küçük çapta başladık ve şimdi şükürler olsun ki büyüyor ve daha büyük çaplı projeler alıyoruz. Hedefimiz sağlam adımlar atarak güçlü bir büyüme gerçekleştirmek. Şu anda müteahhitlik gibi bir hedefimiz de var.
BH: Sizin adımlarınızı izlemek isteyen ve kariyer planlaması yapan gençlere ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?
UD: Herkes öncelikle eğitimin öneminden bahsediyor, tabii ki bu işin önemli bir kısmı ancak okumak yalnızca üniversite okumakla olmuyor. Başarıya ulaşmak için insanları ve hayatı okumak gerekiyor. Hangi iş alanı olursa olsun, insan her koşulda istediklerinin peşinden gitmeli. Daha sonra istemediğiniz bir işte takılıp kalmamak için gençlere önerim, kendinizi başka bir şeye feda etmek yerine, kendinizi kendi isteklerinize feda edin.
BH: Bu güzel söyleşi için size teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.