26 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Baden Württemberg’in En İhtişamlı 5 Kalesi

TARİH
Typography

castle 2166432 1920

Almanya denince akla gelen birkaç kategoriden biri de mimari olsa gerek. Özellikle yüzyıllar öncesine dayanan şatolar ve kaleler her yıl binlerce turistin ziyaretlerine tanık oluyor. Bölgemizde de bu görkemli kale ve şatoların birçok örneğini görmek mümkün. Gelin bunların birkaçına göz atalım:

  1. Hohenzollern Kalesi

Baden Württemberg’deki en görkemli şato unvanını Hohenzollern hak ediyor. Hechingen’de yer alan şato adeta peri masallarından çıkmış görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor.  

Yılda 300.000’in üzerinde ziyaretçi alan kale, bölgenin en önemli turistik merkezlerinden birini oluşturuyor.

  1. Heidelberg Kalesi

Heidelberg şehrinin etkileyici manzarası, bu güzelliğinin bir kısmını Heidelberg Kalesi’ne borçlu. Şehrin yeşiliyle müthiş bir harmoni içinde kaynaşan kalenin ilk tarihi 1200’lü yıllara dayanıyor. Daha sonra birkaç kez yıldırım çarpmasına maruz kalan kale, yüzyıllar içinde savaşlardan ve yangınlardan etkilense de çarpıcı güzelliğini koruyor.

  1. Meersburg Kalesi

Konstanz Gölü’nün manzarasını seyreden ve Almanya kaleleri içinde tarihi önem arz eden Meersburg kalesi Almanya’nın içinde ikamet edilmiş olan en eski kalesi olma özelliğini taşıyor. Eski bir efsaneye göre bu görkemli kalenin kuruluş hikayesi 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Kalenin müzesinde Orta Çağ yaşam tarzını ve şövalyeliği yansıtan bölümler ve eserler bulunuyor.

  1. Sigmaringen Kalesi

Hohenzollern ailesine ait olan Sigmaringen Kalesi, Baden Württemberg’in Svabya Alpleri bölgesinde yer alıyor. Kuruluş zamanları Ortaçağ dönemine uzanan ve tarihte önemeli bir yere sahip olan kale, yıl boyunca rehberli turlarla ziyaret edilebiliyor.

  1. Stuttgart Kalesi

Stuttgart merkezindeki Altes Schloss yani Eski Kale olarak bilinen yapı, günümüzde Landesmuseum Württemberg müzesine ev sahipliği yapıyor. Kalenin içinde yer alan ve hala aktif ibadet yeri olarak kullanılan kilisede Württemberg Kralı 1. Charles ve eşi Olga’nın mezarları bulunuyor. Yıllar süresince yangınlardan ve savaşlardan etkilenen kale, bugün restore edilmiş haliyle ziyaretçilerine kapılarını aralıyor.

Baden Haber / Freiburg

 

Türkiye, yenilenebilir enerjide Avrupa'nın ilk 5 ü

Şenol Güneş: Dört maçın en önemlisi Arnavutluk kar

Temmuz 2019 kayıtlara geçen en sıcak ay oldu

Türkler Avrupa'da en çok Almanya'dan vatandaşlık a

En iyi savunma oyuncuları 4 numarayı giyiyor