06 May 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги
GEZİ REHBERİ
Typography

Yazan: Özlem Sarıca

Avrupa Konseyi, ünlü katedrali, yeni yapılan ihtişamlı köprüsüyle, Strazburg küçük bir kent olmasına rağmen çok fazla özelliğe sahip. Ren Nehri’nin kıvrımlarıyla daha da görkemli hale gelen şehir her yıl birçok turisti kendine çekiyor.

Avrupa Birliği’nin, Brüksel’den sonraki 2. önemli kenti olan Strazburg, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi birçok merkezi bünyesinde barındırıyor. Eğitim alanında da çok önemli bir merkez konumunda olan kentteki Strazburg Üniversitesi, önemli araştırmalara imza atıyor. Dolayısıyla şehirde öğrenci ve genç nüfusu bir hayli yüksek.

Notre Dame Katedrali

Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Notre Dame Katedrali, şehirdeki en yüksek ve ihtişamlı yapıların başında geliyor. Ziyaretçiler katedralin en üst noktasına çıkıp şehrin manzarasına doyma fırsatı buluyor ancak çatıya ulaşmak için dar bir geçitten 300 basamak çıkmak gerekiyor. Katedral 1176 – 1439 yılları arasında tamamlandı ve142 metre yüksekliğe sahip. Katedralin içinde yer alan ve 1843 yılında yaptırılan bir astronomik saat yer alıyor.

 

Şirin Kanallar

La Petite France yani “Küçük Fransa” adı verilen kanalların olduğu bölge Strazburg’da gezi noktalarından bir başkasını oluşuruyor. Ren nehri’nin devamında ayrılan bu küçük kanallar etrafında rengarenk Alsace evleri yer alıyor. Kanalların etrafında yürüyebilir, bisiklet kiralayabilir veya bunların yanı sıra kanal turlarından birine katılıp etrafı rehber eşliğinde görebilirsiniz.

 

Yerel Lezzetler

Bölgemize yakın olduğu için buradaki lezzetlerin benzerlerini Baden’de bulmak mümkün olsa da, farklı yemekler de elbette mevcut. Strazburg’a gitmişken bizim flammkuchen olarak tanıdığımız tarte flambée ’yi mutlaka deneyin ve macaron yemeden dönmeyin.

 

İlginç Bilgiler

-Ünlü mucit Gutenberg matbaayı Strazburg’da icat etti.

-Strazburg Fransa’daki en büyük ikinci İslami ibadethane olan Strazburg Camii’ne ev sahipliği yapıyor.

-Strazburg, Dünya Kültür Mirasları olarak UNESCO tarafından koruma altına alındı.

-Strazburg özellikle Noel döneminde bütün şehri kapsayan, oldukça görkemli bir Noel pazarına ev sahipliği yapıyor.