24 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги
GEZİ REHBERİ
Typography

KARAORMAN’DA BİR CEVHER: SCHLUCHSEE

Yazan: Özlem Sarıca

Sonbahar’ın bütün renklerini Karaorman’ın dört bir yanında sergilediği güneşli bir haftasonu, Baden Haber ekibi olarak kendimizi Schluchsee’nin dingin atmosferine attık. Gelin hep birlikte bölgemizde yer alan bu görkemli güzelliğin keyfini çıkaralım.

Tam anlamıyla mükemmel bir sohbahar destinasyonu olan Schluchsee, Freiburg’un yaklaşık 50 kilometre doğusunda, Karaorman’ın en ihtişamlı bölgelerinden birinde yer alıyor.

Baden Haber ofisinden sabahın erken saatlerinde yola çıktık. Yaklaşık 1 saat süren yolculuğumuzda bol virajlı ve nispeten dar, ancak tehlike arz etmeyen yollardan geçtik, yol boyunca kırlara ineklerin umarsızca uzandığı, atların yelelerini savurarak gezdiği kırlardan, yol kenarlarında birden yükselen devasa kayalıklardan geçtik ve birbirinden şirin orman kulübelerini gözlemledik.

Schluchsee’ye giderken navigasyonumuzun bizi yönlendirdiği yolda Titisee’den de geçilebildiği için dönüş yolunda buraya da uğrayabilirsiniz. Arabamızı Schluchsee Bahnhof’un hemen yanı başındaki yere park ettikten sonra gördüğümüz manzara karşısında büyülendik. Karşımızda yemyeşil çam ağaçlarının çevrelediği kocaman bir göl yer alıyordu. 7,5 kilometre uzunluk ve 1,5 kilometre genişliğe sahip olan bu gölde 108 metreküp su yer alıyor. Gölün yanındaki tabelada yazan bilgiye göre bu şu demek: Eğer gölü kendi başımıza bahçe hortumuyla doldurmak isteseydik, bu işlem 11.000 yıldan fazla sürerdi!

Trenle gitmek isteyenler için de yol oldukça elverişli. Tren istasyonu gölün hemen yanı başında yer alıyor ve gölün çevresini dolaşarak giden bu kıpkırmızı tren, gölün maviliği ve ormanların yeşilliğine çok güzel bir kontrast oluşturuyor.

Göl çevresinde ayrıca motorlu bot, kayık, pedallı sandal ve kano kiralamak için çeşitli yerler bulunuyor. Motorlu bir botu saati 17€’ya, normal olanları ise saati 8€’ya kiralayabiliyorsunuz. Eğer 4-5 kişilik bir aile veya grupsanız böyle bir eğlenceyi de deneyimlemekte fayda var.

Göl boyunca uzanan huzurlu yollarda yürüyüp en uçtaki koya vardığımızda kayalıkların ucunda yer alan ufak bir çardak gördük. Bu nokta hem manzarayı seyre dalmak, hem de biraz dinlenmek için mükemmel nokta.

Göl kenarı gezisini bitirdiyseniz şehre doğru giden yolda biraz yokuş tırmanıp tepeye ulaşırsanız manzarayı içinize çekecek ve soluklanacak bir başka çardak keşfediyorsunuz. Burası daha yukarı bir noktada yer aldığı için günbatımı fotoğraflamak için ideal. Tepeden inmeden arka yola doğru indiğimizde kendisine hayran bırakacak ağaçlarla karşılaştık. Burası bir Naturpark olarak geçiyor ve sonbahar renklerinin yanı sıra üzerinde sere serpe uzanılacak uçsuz bucaksız çimler bulunmakta. Bu bölgede ayrıca bir minigolf sahası bulunuyor. Çocuklu ziyaretçiler için Naturpark’ın aşağısında çeşitli çocuk oyunlarının olduğu bir eğlence parkı yer alıyor.

Kasabanın çeşitli yerlerinde yemek yiyip bir şeyler içilecek mekanlar aşırı çok değilse de mevcut. Ancak biz her Türk gezi grubunun yapacağı üzere, yanımıza kendi yaptığımız poğaça ve böreklerden aldık ve yol boyunca gölün farklı uçlarında piknik yaptık.

Eğer Baden bölgesinde oturuyor ve havalar tam anlamıyla bozmamışken haftasonu gidilecek bir yer arayışındaysanız, Schluchsee sizi gerçekten de şahane bir deneyimle karşılıyor.

Baden ekibinin bölge gezilerinin devamı sonraki sayılarımızda da sizlerle olacak. Bu güzel sonbahar mevsiminin tadını çıkarmanız dileğiyle...

BİR MASAL DİYARI: MARDİN

Almanya Uyum Bakanı Widmann-Mauz: Müslüman düşmanl

Türk kökenli siyasetçi Almanya'da bir ilki gerçekl

Almanya'da bir Türk'e şiddet uyguladığı öne sürüle

BİR AZİM VE BAŞARI HİKAYESİ: HAYRİ GÜNEŞ VE MÜYESE