24 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги
GEZİ REHBERİ
Typography

Yazan: Özlem Sarıca

 

Birbirinden şirin evleri, kanalları ve doğal güzellikleriyle Fransa’nın Alsace bölgesindeki Colmar, her tatilde ziyaretçilerinin akınına uğruyor. Bölgemize de yalnızca 50 km’lik uzaklıkta bulunan Colmar, haftasonu gezilerinin en güzel uğrak noktalarından birini oluşturuyor.

Colmar’da gezmenin en güzel yolu, kendinizi kasabanın ve kanalların akışına bırakıp sokaklarında kaybolmaktan geçiyor. Kasabanın en meşhur bölgesi olan ve Küçük Venedik diye adlandırılan kanallar bölgesinde bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Colmar’da şehri gezmenin en iyi yolu yürümek. Dolayısıyla arabayla geldiyseniz bile arabanızı park edip dar sokaklara dalmanızda fayda var. Alternatif olarak şehir merkezinden kalkan yeşil tur trenine de binebilirsiniz, böylece kasabanın tarihi yerlerini eğlenceli bir şekilde gezebilirsiniz.

Colmar’da turlarken karşınıza büyük ihtimalle çıkacak olan Maison des Têtes yani Kafalar Evi’ni görmeden geçmeyin. Şimdi restoran olarak kullanılan bu bina, üzerindeki kafa figürleriyle şehrin en dikkat çekici mimarilerinden birini oluşturuyor.

İster noel döneminde süslemelerle bezenen zamanında gidin, isterseniz bu bahar aylarının rengarenk çiçekleriyle donanmış halini görün, Colmar yılın her dönemi ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

 

Colmar’da Ne Yenir?

Bölgenin en güzel lezzetlerinden biri Tarte flambée yani Almanya’da bildiğimiz adıyla Flammkuchen. İncecik bir hamur üzerine seçtiğiniz malzemelerle, tatlı veya tuzlu olarak yiyebileceğiniz pizzayı andıran ancak tadı çok daha farklı olan bu lezzet, özellikle Alsace bölgesinde denenmesi gerekenlerden.

Colmar’da bunun yanı sıra pastanelerin vitrinlerini süsyelen Kugelhopf tatlısı, rengarenk makaronlar ve lezzetli hamur işlerini deneyebilirsiniz.

Colmar ile İlgili İlginç Bilgiler

Kasabadaki bazı evlerin tahta panjurlarında küçük kalplerin olduğu göreceksiniz. Bu kalpler bir zamanlar orada bekar ve evlenme çağında bir genç kızın olduğunu belirtiyormuş.

Colmar’da evlerin boyandığı renkler de eski zamanlarda orada yaşayan ailenin mesleğini yansıtıyormuş. Örneğin, balıkçılar mavi renkli, fırıncılar sarı ve çiftçiler yeşil boyalı evlerde yaşıyormuş.