18 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

MASAL ŞEHRİ: KAPADOKYA

KÜLTÜR & SANAT
Typography

Yazan: Özlem Sarıca

 

PERİ MASALI: KAPADOKYA

 

Dünyada benzeri olmayan bir güzelliğe sahip olan Kapadokya, Türkiye’de en sık seyahat edilen yerlerden biri. Her mevsimde ayrı güzel olan Kapadokya’da görülecek yerler bitmek bilmiyor.

Eşsiz bir seyahat deneyimi

Kapadokya Nevşehir’in bir bölgesini oluşturuyor. 60 milyon yıllık bir coğrafi tarihe sahip olan ve meşhur Peri Bacaları adı verilen coğrafi oluşumlara ev sahipliği yapan bu bölge tam bir doğa harikası olması sebebiyle her yıl birçok turisti kendisine çekiyor. Coğrafyasının yanı sıra tarihsel olarak da çok eskilere dayanıyor. 3-4. yüzyıllardan beri insanların yerleşim yaptığı yerlerden birini oluşturuyor. Peki Kapadokya’da nereleri görmeden dönmeyelim? Gelin hep birlikte birkaç başlıkta bu eşsiz bölgede gezilecek yerlere göz atalım.


cappadocia-1773513_1920.jpg

Göreme

Kayaların içine oyulan binlerce yıllık yerleşim yerlerini ve ibadethaneleri görebileceğiniz Göreme Açık Hava Müzesi buranın en önemli uğrak yerlerinden birini oluşturuyor. Göreme’de 4 km uzunluğundaki trekking yoluyla birlikte peri bacalarını ve kırmızı vadileri gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca Göreme’de gün batımı izlemek mutlaka yapılması gereken aktivitelerden.

 

Uçhisar

Kapadokya manzarasını şahane bir şekilde görebileceğiniz Uçhisar Kalesi bir başka önemli uğrak yeri. Kale yaklaşık 100 metre yükseklikte yer alıyor ve buradan etraftaki Ürgüp, Göreme ve Avanos gibi hemen her yeri görebilmeniz mümkün. Kalenin kendisi de gezip görmeye değer.

 

Balon Turu

Kapadokya’nın neredeyse simgesi haline gelmiş olan balonlar, turistlerin en çok tercih ettiği aktivitelerin başında geliyor. Fiyatları çok ucuz olmasa da, manzarayı bir de tepeden deneyimlemek hayatta en azından bir kere yapılması gerekenlerden.


cappadocia-805624_1920.jpg

Yeme-içme, alışveriş ve daha pek çok şey

 

Anadolu’nun zengin mi zengin mutfağının en güzel örneklerine burada rastlayabilirsiniz. Buranın en meşhur lezzetlerinden biri olan testi kebabını ve saç tavayı mutlaka deneyin.

 

Bölge ayrıca ilginç ve orijinal hediyelikler almak için de birçok alternatif sunuyor. Rengarenk takılar, çantalar ve dekoratif eşyaları kasabaların her yerindeki dükkanlarda bulabilirsiniz.

 

Yaz aylarında çok sıcak olduğundan Kapadokya’yı kış veya bahar aylarında deneyimlemek en iyisi olacaktır.

 

Kapadokya içinde o kadar çok güzellik barındırıyor ki, tek bir seyahatte bunların hepsini görebilmek pek mümkün değil. Eğer daha önce gitmediyseniz ve farklı bir seyahat rotası arıyorsanız, burayı bir an önce seyahat planlamalarınıza eklemenizi öneririz. Daha önce Kapadokya’ya gitmiş olanlar için de bölgede mutlaka henüz keşfedilmemiş güzelliklerin olduğunu söyleyebiliriz.