16 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Keşfedilmeyi bekleyen çocuklar

PSİKOLOJİ
Typography

Her anne baba zaman zaman çocuğunun zekası ve yetenekleri üzerine düşünür zaman zaman onu çevresindeki diğer çocuklarlarla karşılaştırır. Acaba çocuğum zeki mi?, yetenekli mi? Ya da hangi alanda daha yetenekli gibi soruları içinden geçirebilir.

Her insanın çok farklı baskın olduğu zeka, yetenek ve ilgi alanları vardır. Zeka ve yeteneğin biyolojik ve çevresel olmak üzere 2 boyutundan bahsedebiliriz. Yani  zeka ve yetenek genetik olarak aileden geldiği gibi, bir diğer yönü de geliştirilebilir olmasıdır. Zekasının gelişebilmesi için çocuğunuza uygun koşulları sağlamanız önemlidir.

İlgi ve yeteneklerinin olduğu alanlarda etkinlik yapmasına, hobiler oluşturmasına fırsat verirseniz çocuğunuzun daha mutlu, daha başarılı daha özgüveni yüksek bir birey olmasına katkı sağlamış olursunuz.

Yapılan bir çok araştırmalar sonucu bu konuda çalışan bilim insanları, Sözel-dilsel Zeka,Mantıksal-Matematiksel Zeka,Görsel-Uzlamsal Zeka,İşitsel-Müzikal Zeka,Sosyal- Kişilerarası Zeka,Kişisel-Özedönük Zeka,Bedensel-Kinestetik Zeka,Doğa Zekası olmak üzere 8 tür zeka-yetenek alanından bahsetmektedir.

Karlsruhe Eğitim Ataşeliğimiz bünyesinde Psikolojik Danışmanlar olarak çocuklarınızın yetenek alanlarını belirleme konusunda sizelere yardımcı oluyoruz.

Hatice AKKAN

Uzm. Psikolojik Danışman


Baden Haber / Freiburg