28 Mar 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Beşiktaş zirveye biraz daha yaklaştı

SPOR
Typography

Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Beşiktaş-Osmanlıspor maçı, siyah-beyazlı takımın 5-1 üstünlüğüyle sona erdi. Puanını 30'a yükselten Beşiktaş, lider Medipol Başakşehir'in 3 puan gerisinde yer aldı.

İSTANBUL

Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Beşiktaş-Osmanlıspor maçı, siyah-beyazlı takımın 5-1 üstünlüğüyle sona erdi.

32. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Adriano'nun soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Babel'in kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-0

43. dakikada Beşiktaş skoru 2-0 yaptı. Medel'in kendi ceza sahasından çıkarttığı topla başlayan hızlı atakta Quaresma'nın sağdan yaptığı ortada Babel göğsüyle topu ağlara gönderdi: 2-0

52. dakikada Babel kendisinin ve takımının üçüncü golünü kaydetti. Orta sahada rakibinden aldığı topu Tosic sağ tarafta Babel'le buluşturdu. Babel dar açısına rağmen sert vurarak topu ağlara gönderdi: 3-0

75. dakikada Beşiktaş'ın dördüncü golü geldi. Lens'in sağdan içeri çevirdiği topu Negredo, Talisca'ya bıraktı. Talisca'nın şutu sonrası kaleciden dönen topu Negredo filelere gönderdi: 4-0

87. dakikada Beşiktaş'ın beşinci golü geldi. Caner Erkin'in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Cenk Tosun sol çaprazdan sert vurdu ve top ağlara gitti: 5-0

90+2. dakikada Osmanlıspor'un golü geldi. Başkent ekibinin hızlı hücumunda ceza sahasına sağdan giren Serdar Gürler'in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 5-1

Liderin 3 puan gerisinde

Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada rahat bir oyun sergileyen siyah-beyazlı ekip, her iki yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Beşiktaş, aldığı bu galibiyetle puanını 30'a yükseltti. 

Siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ın mağlup olduğu haftada lider Medipol Başakşehir'in 3 puan gerisinde yer aldı.

 

İç sahada yenilmezlik 35 maça çıktı

Süper Lig'de kendi sahasındaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak alan Beşiktaş, Osmanlıspor'u mağlup ederek 35 iç saha maçında rakiplerine galibiyet şansı vermemiş oldu. 

Vodafone Park'taki 100. golü atan Babel, hat-trick yaptı 

Beşiktaş'ta Ryan Babel, Osmanlıspor karşısında kariyerinin önemli günlerinden birini yaşadı. 

 

Siyah-beyazlı takımın, Vodafone Park'taki 100. golünü atan Babel, ayrıca "hat-trick" yaptı. 

Hollandalı oyuncu, 32, 43 ve 52. dakikalarda takımı adına 3 gol birden bularak, galibiyete önemli katkı sağladı. 

Osmanlıspor karşısında 3 kez fileleri havalandıran Babel, bu sezon ligde 7 gole ulaştı. 2016-2017 sezonunun devre arasında Beşiktaş'a transfer olan ve 5 lig golüne imza atan Babel, bu sezon daha iyi performans gösterdi. Babel ayrıca, kariyerinin ilk "hat-trick"ini de siyah-beyazlı formayla yaptı.

Babel, karşılaşmanın ardından taraftarlara üçlü çektirdi.

Negredo'dan gollere devam

Siyah-beyazlı takımın 4. golünü atan Alvaro Negredo, Vodafone Park'taki serisini sürdürdü.

İspanyol oyuncu, Dolmabahçe'de üst üste 3 maçta gol sevinci yaşadı. Grandmedical Manisaspor karşılaşmasında fileleri 4 kez havalandıran ve Galatasaray derbisinde de gol sevinci yaşayan Negredo, Osmanlıspor mücadelesini de boş geçmedi. İspanyol oyuncu, bu statta 6. golünü kaydetti.

Cenk Tosun'dan 8. gol

Karşılaşmanın 82. dakikasında Talisca'nın yerine görev alan Cenk Tosun, oyuna dahil olmasından 5 dakika sonra golle buluştu.

Maçın 87. dakikasında düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturan Cenk, ligdeki 8. golünü kaydetti.

Caner Erkin, 54 gün sonra

Karşılaşmanın 80. dakikasında Adriano'nun yerine oyuna dahil olan Caner Erkin, ligdeki forma hasreti sona erdi.

Ligin 9. haftasında Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından uzun süreli ceza alan Caner, 54 gün sonra bir lig mücadelesinde şans buldu. Siyah-beyazlı formayı Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Grandmedical Manisaspor rövanş maçında giyen tecrübeli oyuncu, Osmanlıspor karşısında sol bekte görev aldı. 

Gökhan Gönül'den centilmence hareket

Maçın 45. dakikasında Beşiktaş atağında Gökhan Gönül, ceza alanı içinde orta yapmak isterken meşin yuvarlak dışarı çıktı.

Hakem Halil Umut Meler, Osmanlısporlu oyuncudan çıktığı gerekçesiyle korner kararı verirken, Gökhan Gönül, topun kendisinden çıktığını söyledi. Meler, Gökhan Gönül'ün bu uyarısı sonrası aut kararı verdi. 

Güneş: Son bölüm hariç tamamen iyiydik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, rakipleri karşısında mücadeleye iyi başlayıp iyi bitirdiklerini söyledi.

Karşılaşmada hem oyun hem skor üstünlüğüne ulaştıklarını ifade eden Güneş, "Bütün oyuncular iyi niyetle, samimiyetle ve disiplinli oynadı. Son bölüm hariç tamamen iyiydik. Son bölümde kopmalar oldu. Attığımız korner sonrası gol yememiz bunun işareti olduğunu düşünüyorum." dedi.

Karşılaşmada hat-trick yapan Ryan Babel'in iyi çalıştığını kaydeden Şenol Güneş, "Tüm maçlarda elinden geldiğince katkı yapmaya çalışıyor. Osmanlıspor karşısında iyi oynarken, sonuca da katkı yaptı. Maçın iyi oyuncularından biriydi. Hepsi iyiydi ama o daha etkili oldu." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğu yönünde iddialar çıkan Arda Turan ile ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, "Ben buradayım. Saha dışındaki olaylarla ilgili konuşacak bir şeyim yok. Sivasspor maçı var. Ona hazırlanacağız. Bana 'Arda nasıl' diye sorarsan 'iyi' derim. Benim bunları konuşmaya yetkim yok. Sadece elimdeki oyuncuları konuşacağım ve takımı Sivasspor maçına hazırlayacağım." yorumunu yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde rakipleri olan Bayern Münih'i değerlendirmekten kaçınan Güneş, "Bugünkü rakibimiz Osmanlıspor oldu. Haftaya rakibimiz Sivasspor, hangi rakip gelirse onunla ilgili konuşurum. Boş konuşmayı sevmiyorum. Şu anda ona gerek yok. Daha önemli maçımız var. Gidip onu oynayacağız, sonra kupa maçı var. Her şey yerinde ve zamanında olmalı." diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Hüseyin Eroğul-Ercan Doğan

Almanya Suudi Arabistan’a silah ihracatını durdurm

Gümrük işlemleri artık daha hızlı

Ekranda uzun vakit geçiren çocuklar daha mutsuz ol

Çobanlık yaparken tanıştığı atletizmde gözünü zirv

"Lösemi erkeklerde daha sık görülüyor"