26 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

"Almanya ile ilişkilerde çok daha iyi bir yıl bekliyorum."

TÜRKİYE
Typography

BERLİN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Haber Ajansı DPA'ya verdiği mülakatta iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.

İlişkilerde geçen yılın ilk üç çeyreğinin çok iyi olmadığını ancak ondan sonra bazı ilerlemelerin kaydedildiğini belirten Çavuşoğlu, ''Özellikle Sigmar Gabriel ile iyi bir diyaloğumuz var. İki tarafın da ilişkilerin normalleştirilmesine hazır olduğunu düşünüyorum. 2018'den daha iyi bir yıl olmasını bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tarafımızca biz bir kriz görmüyoruz. Türkiye'nin Almanya ile bir sorunu yok. Halen Almanya'nın neden Türkiye ile sorunu olduğu konusundaki soruma dürüstçe bir cevap bekliyorum.'' 

"Almanya adım atarsa Türkiye de atar"

Almanya'daki Türk karşıtlığı ve ırkçılık ile Türkiye'nin Almanya'ya seyahat edecek vatandaşlara yönelik yaptığı seyahat uyarısıyla ilgili Çavuşoğlu, Almanya'nın Türkiye'ye seyahat uyarısının ardından böyle bir şeyin yapıldığını belirterek ''Irkçı parti yüzde 13 oy aldı. Irkçılık, ayrımcılık ve hoşgörüsüzlük Almanya'da artıyor. Bunu son seçimlerde gördünüz.'' diye konuştu.

Türkiye'nin seyahat uyarıları yoluyla cezalandırılmak istenmesine karşı çıkan Çavuşoğlu, ''Seyahat uyarısına karşılık vermeliydim. Hoşuma gittiği için değil, vatandaşlarımızın beklentileri bu yönde olduğu için. Almanya şunu anlamalı: Almanya bize doğru bir adım atarsa Türkiye Almanya'ya doğru iki adım atar. Bu zayıflık değil, bilakis kalpten gelen bir şey. Ama Almanya Türkiye'yi tehdit ederse Türkiye de buna karşı gerekeni yapar.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Muhabir: Cüneyt Karadağ

BİR MASAL DİYARI: MARDİN

Almanya Uyum Bakanı Widmann-Mauz: Müslüman düşmanl

Türk kökenli siyasetçi Almanya'da bir ilki gerçekl

Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30. yıl dönümü

Almanya'da bir Türk'e şiddet uyguladığı öne sürüle