16 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Bu Koro Çok Özel

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı Tebrik Etti.
Karlsruhe Eğitim Ataşeliği, Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Ankara Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan ” Haydi Türkçe Konuş Benimle” kampanyası, meyvesini vermeye başladı. Kampanya çerçevesinde Almanya’nın Mannheim kentinde gönüllü müzik öğretmeni Kadir Uzunpınarlı ve Mannheim bölge koordinatörü Türkçe öğretmeni Oğuz Yücel tarafından özel çocukların devam ettiği Maria Montessori Eğitim Okulunda Türk kökenli öğrencilerden oluşan bir koro coşkulu bir seyircinin önünde ilk mini konserini verdi. Türkçe dersi öğrencileri müzik öğretmeni Kadir Uzunpınarlı yönetiminde öğrendikleri ”Ankara’nın Bağları” türküsü ile hem coştular hemde Alman misafirleri coşturdular.
Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların devam ettiği okulun müdürü Barbara Asmussen koroyu ayakta alkışladı. Koroda bulunan çocukların kısa bir zamanda ezberledikleri halk türküsünü başarı ile okurken, Ankara’nin ünlü misket oyununu sergilediler.
Çocukların başarısını tebrik eden Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı ” Çocuklarımızın başarısını artırmak, onları eğitimde, yaşadıkları bu sosyal ortamda, kendi kimlikleri ile milli ve manevi değerlerini bilen birey olarak yetişmesini sağlamak’ diye özetlediği yeni Türkçe kampanyası tüm Baden bölgesinde devam ederken, müzik korolarının bir çok okulda kurulacağını söyledi.
Başarılarını sahnede kutlayan çocuklar, Alman velilerden ve öğretmenlerinden büyük alkış aldılar. Şimdiki hedefleri yeni Türkçe halk müzikleri ile başarılarını devam ettirmek ve yeni konserlere imza attmak. Program sonunda Gürkan Avcı ile büyük aile fotoğrafı çektirdiler.
Öğrenci velileri Türkçe kampanyasından memnun kaldıklarını ifade ederek, çocukların bu çalışma ile hem kendilerine güvenlerinin geldiğini, hemde sosyalleştiklerini söyleldiler
BH-Yaşar Sekban/Mannheim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'de, bu gece 00.01 iti

Galatasaray Teknik Direktörü Terim: Çok önemli bir

Gurbetçi bu yıl yola 'dinç' çıktı

'Şehir hayatı ve gurbet bizi çok yordu'

Türkler Avrupa'da en çok Almanya'dan vatandaşlık a