20 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Çocuklarımızın Tatilini Türkiye'de Geçirmeleri Çok Anlamlı Bir Karne Hediyesi Olacaktır!

EDEBİYAT
Typography

27 Temmuz Çarşamba günü itibariyle sona erecek olan 2015 – 2016 Eğitim yılı münasebetiyle öğrencilere ve velilere yönelik basın açıklaması yapan Karlsruhe Başkonsosolsluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Anne babalara hitaben 'Çocuklarımızın Tatilini Türkiye'de Geçirmeleri Çok Anlamlı Bir Karne Hediyesi Olacaktır!' tavsiyesinde bulundu.

 

 

 

 

 

Eyalet genelinde 10 bine yakın öğrencinin Türkçe – Türk Kültürü derslerine katıldığı ve 27 Temmuz tarihi itibariyle bin civarında 8'inci sınıf öğrencisinin ise 'Türkçe – Türk Kültürü Dersi Devam Belgesi' alarak Türkçe ana dil dersi eğitimlerini tamamlayacağını söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, açıklamasında önemli şu ifadelere yer Verdi;

 

 

 

 

 

BAŞARILI BİR EĞİTİM YILI GEÇİRMENİN HAKLI GURURU İÇİNDEYİZ!

 

 

Değerli öğrenciler, kıymetli veliler; Büyük bir coşku ve heyecan ile geçirdiğimiz 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının sonuna gelirken eğitim camiası olarak yaygınlıklı bir Türkçe – Türk Kültürü dersi yanında çeşitli kurslar, yarışmalar, etüt uygulamaları ve kültürel etkinliklerle dolu mutlu, başarılı ve sorunsuz bir dönem geçirmenin haklı gururunu sizlerle paylaşıyoruz.

 

 

 

 

 

Baden eyaleti sınırları dâhilinde 13 farklı eğitim bölgesinde; Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenlerimiz, kursiyerlerimiz, velilerimiz ve tabi ki en değerli varlıklarımız çocuklarımızla etkin ve verimli bir dönemi geride bırakıyoruz. Geleceğimizi inşa ederken ilerlemeci ve atılım sağlayan bir toplum hedefiyle çıktığımız yolda, tüm insanlık adına faydalı işler yapacak, özünü ve öz yurdunu unutmayan nesiller yetiştirme uğrunda eğitimciler olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuz bütün vatandaşlarımızın malumudur.

 

 

 

 

 

BİNLERCE ÖĞRENCİMİZ TÜRKÇE DERSİ KATILIM SERTİFİKASI ALACAK!

 

 

İşte bu sorumluluk bilinci ve haysiyetiyle vazifelerini ifa eden öğretmenlerimizin derslerine katılım gösteren 10.000'i aşkın öğrencimiz Türkçe ve Türk Kültürü karnelerini almanın heyecanını yaşıyorlar. Aynı şekilde 1000'den fazla öğrencimiz de 8. sınıfı bitirerek gerek iş gerekse sosyal hayatlarında çokça işlerine yarayacak olan Türkçe ve Türk Kültürü dersi devam belgelerine bu hafta boyunca kavuşacaklar.  

 

 

 

 

 

Kültürüne sahip çıkan ailelerin gerçek ebeveyn bilinciyle doğru yönlendirmeleri sonucu Türkçe ve Türk Kültürü dersine bir yıl boyunca devam eden çocuklarımız şimdi iyi bir tatili hak ediyorlar. Bu sene öğrendikleri bilgilerin, yaz tatilleri boyunca arkadaşlarıyla paylaşacakları okul sıralarına ait anılarla birleşerek zihinlerde önemli yer edeceğine inanıyoruz.

 

 

 

 

 

TATİLDE DE ÇOCUKLARIMIZLA TÜRKÇE KONUŞMAYA DEVAM!

 

 

İşte bu minvalde, bize düşen görev çocuklarımızın tatil süresince Türkçe'ye karşı yakınlıklarını unutturmamak, bilgilerini her dem taze tutmalarını sağlamak için ödüllendirici yollar benimsemektir. Böyle bir bakış açısıyla yaz tatilinde kendi anavatanlarını tercih eden velilerimiz pek doğru bir seçim yapmış olacaklardır. Bu sayede okulda Türkçe ve Türk Kültürü dersinde öğrendiği teorik bilgileri birebir gözlemleyerek yaşantı haline dönüştürecek olan evlatlarımız, Türk coğrafyası, Türk tarihi ile de yakından ilgilenecek, kültürümüzü bizzat tecrübe edip, doğal güzelliklerimizi yerinde ziyaret etme şansı bulacaktır.

 

 

 

 

 

ÇOCUKLARIMIZIN TÜRKİYE İLE BAĞLARINI GÜÇLENDİRELİM!

 

 

Gurbet hayatında büyüklerinden dinlediği hikâyelerden ibaret Türkiye tahayyülünü, artık kendi deneyimleriyle birleştirerek daha olumlu, daha bilinçli yorumlarla öz vatanına sahip çıkacaktır. Almanya'da yaşayan gelecek nesil Türk toplumuna bırakacağımız mirasın en önemli kilometre taşı da çocuklarımızın Türkiye ile olan bağlarını sıkı tutmak, Türkiye'ye aidiyet duygusuyla sahip çıkmalarını sağlamak ve asla yabancılık çekmeyecekleri ortamları oluşturmaktır.

 

 

 

 

 

Tüm bu sebepler ışığında, uzun ve yorucu bir eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu atmaya hazırlanan gerek öğrencilerimiz, gerekse velilerimize iyi tatiller diliyor; daha mutlu, daha huzurlu, daha başarılı bir Türkiye ve barış içinde yaşanacak bir dünyaya atacağımız adımlarda her daim vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

 

 

 

 

-- 

T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu
Eğitim Ataşeliği

BİR MASAL DİYARI: MARDİN

Almanya Uyum Bakanı Widmann-Mauz: Müslüman düşmanl

Türk kökenli siyasetçi Almanya'da bir ilki gerçekl

Almanya'da bir Türk'e şiddet uyguladığı öne sürüle

BİR AZİM VE BAŞARI HİKAYESİ: HAYRİ GÜNEŞ VE MÜYESE