23 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Almanya’da Bir İlk

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

Calw Kentinde İcazet Merasimi Yapıldı Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Karlsruhe’ye bağlı Calw şehrinde bir ilke imza atılarak „Hafızlık İcazet Merasimi“ yapıldı.
Calw DİTİB Osmanlı Camii’nin bin kişilik Simmozheim Salonun’da organize ettiği programda, hafız olan Kürşat İspirli’ye icazet merasimi yapıldı.

Karlsruhe Ataşeliğine bağlı Calw Osmanlı camisinde 2013 Mart tarihinde hafızlığa başlayıp Haziran.2015 tarihinde hafızlığını tamamlayarak, hafız olan ve diplomasını alan Kürşad İspirli’nin hafızlık merasimi coşkuyla yapıldı.DİTİB Genel Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu , Karlsruhe Ataşesi Dr. Mehmet Tekin, çevre dernek başkanları, din görevlileri ve salonu tıklım tıklım dolduran Kuran âşıklarının katılımıyla yapıldı. Almanya’da ilk olması nedeniyle coşku doruktaydı. Camide başta din görevlisinin, derneğin ve ailesinin büyük gayretleriyle yetişen hafızın kuran tilavetiyle başlayan program diğer öğrencilerin ilahileri ve diğer din görevlilerinin de kuran tilavetleriyle doruk noktaya ulaştı.
Selamlama konuşmasında Karlsruhe Ataşesi Dr. Mehmet Tekin ‘’Almanya’da DİTİB’e bağlı cami derneklerinin çok önemli hizmetler vermekte , bu camilerde 3500 ‘e yakın öğrenci Cumartesi, Pazar günleri Kuranı Kerim ve dini bilgilerini öğreniyorlar.” diyen, Dr. Mehmet Tekin, Karlsruhe Ataşeliğine bağlı 5 adet yatılı kursun olduğunu ve bunlardan Calw Osmanlı camiinin 8 ay boyunca yatılı erkek ve kız öğrencilere hizmet sunduğuna vurgu yaptı.

Dr. Mehmet Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü, ” Bütün bu güzelliklerin kökeninin payı Kuran’da dır. Onun için Kur’an’ın sadece bizim için inmedi, bütün insanlığa rahmet kaynağı olarak indiğine dikkatinizi çekmek istiyorum. Uzaklaşıldığı zaman ise dert ve tasanın artıyor. Hafızlık müessesesinin Türkiye ve dünyada hiçbir zaman sekteye uğramadı ve bundan sonrada Allah’ın izniyle uğramayacak. Hafızın yetişmesinde emeği gecen Din Görevlisi Mehmet Taş’a eski ve yeni dernek yöneticileriyle hafızın ailesine teşekkürü bir borç biliyorum.”
DİTİB Müşaviri ve Genel Başkan Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu’da camilerin yapılmasında yaşatılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Hafız olmak önemli fakat hafız ölmek daha da önemlidir diye diyen Müşavir, hafız olarak yaşamanın önemine vurgu yaptı.
Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu konuşmasına şöyle devam etti, ”Müslümanlara her türlü haksızlık ve saldırılar yapılsa bile bizler kurandan ve istikametten ayrılmayacağız. Camilerimize saldırsalar bile ayrımcılık yapsalar bile biz yinede doğruluktan yana olacağız. Müslümanlar, cami dernekleri, yönetimi hep doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz ve topluma katkı sağlıyacaz.’ dedi. DİTİB olarak gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve yayınlardan da bilgi veren genel başkan Türkiye’nin ve Müslümanların gururu olan Köln camisinin tamamlanmasıyla bu hizmetlerin doruğa ulaşacağını söyledi. Hafızın yetişmesinde emeği gecen Ataşeye Dr. Mehmet Tekin, Din Görevlisine, cami dernek yöneticilerine ve ailesine teşekkür ederek bu geleneğin ve hafızların yetişmesinin devamını dileyerek konuşmasını bitirdi.

Cübbe ve sarık giydirilirken misafirler, ailesi heyecan ve yaşanan yoğun duygudan gözyaşlarını tutamadılar. Hafıza diploması, çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra dua ve yemek ikramıyla program son buldu..

BH-Yasar Sekban /Calw

BİR MASAL DİYARI: MARDİN

Almanya Uyum Bakanı Widmann-Mauz: Müslüman düşmanl

Türk kökenli siyasetçi Almanya'da bir ilki gerçekl

Almanya'da bir Türk'e şiddet uyguladığı öne sürüle

BİR AZİM VE BAŞARI HİKAYESİ: HAYRİ GÜNEŞ VE MÜYESE