28 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Tüm Vatandaşlarımızı 15 Mayıs’da Karlsruhe Festplatz’daki Halkoyunları Yarışmasına Bekliyoruz!

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

7. inci Avrupa Halk Oyunları Yarışması

 


BW-HABER/ Karlsruhe:

Tüm Vatandaşlarımızı 15 Mayıs’da Karlsruhe Festplatz’daki Halkoyunları Yarışmasına Bekliyoruz!

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde, Berlin Büyükelçiliği ve Karlsruhe Başkonsolosluğu koordinasyonunda büyük bir coşku ve heyecanla devam eden “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” isimli dil, kültür, sanat ve eğitim kampanyası her geçen gün daha kapsamlı ve güçlü etkinliklerle koşar adım hedefine doğru ilerliyor.

7 başlıkta yarışma, 22 konuda konferans ve panel, 23 alanda verilen kurslar ve 3 adet etüt merkezi ile Almanya’daki sosyal, kültürel ve eğitim yaşamına renk ve hareket katan kampanya maharetiyle Türk vatandaş ve soydaşlarımız başta olmak üzere etkinliklere iştirak eden Alman ve diğer göçmen gruplarına ait insanlar da büyük bir mutluluk ve memnuniyet yaşıyor. IMG_3746

TÜRK FOLKLORUNUN EN SEÇKİN VE EN GÜZEL ÖRNEKLERİ SERGİLENECEK

“Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı kampanya etkinlikleri münasabetiyle sayısız çocuk, genç ve vatandaştan en içten takdir, teşekkür ve güzel temenniler aldıklarını söyleyen Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Başkonsolosluğumuzun güçlü destekleri ve Ataşeliğimizin himayesinde 15 Mayıs tarihinde Karlsruhe Festplatz’da çocuk ve yetişkinler klasmanında gerçekleşecek olan Türk Halk Dansları yarışmasına daha şimdiden tüm vatandaşlarımızı ve Alman dostlarımızı davet ediyoruz. Öğlenden önce yetişkinler grubunda Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya, Almanya gibi ülkelerin en iyi folklor gruplarıyla Avrupa çapında 7. halk dansları müsabakası gerçekleştirilecek. Öğlenden sonar ise eyaletimize bağlı 13 hizmet bölgesi genelinde ki 100’e yakın Türk Okul Aile Birliği (TOAB) ve diğer STK Dernekleri nezdinde kurduğumuz folklor ekiplerinin birincileri yarışacak. Çocuklarımız ve gençlerimiz folklorumuzun ve Türk Halk Danslarının en seçkin, en güzel örneklerini sergileyecekler. Bu büyük folklor şölenini kimsenin kaçırmamasını umuyor, herkesi davet ediyoruz” dedi.

IMG_3457

50’NİN ÜZERİNDE FOLKLOR EKİBİ KURDUK

Eğitim Ataşeliğine bağlı 5 Folklor Öğretmeni bulunduğunu ve diğer öğretmenlerin de katkısıyla bugüne kadar 50’nin üzerinde folklor ekibi kurduklarını söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Türk kültürünün sonraki nesillere aktarılmasına, yaşatılmasına ve tanıtılmasına büyük katkıları olacak olan Folklor Yarışmamızın sevk ve planlamasından sorumlu olan Ataşeliğimizin folklor öğretmenleri; koordinatör Taner Soysal, Erdinç Koçak, Reyhan Topal, Merve Tuna ve yine organizasyon paydaşları Dizem Sanat Grubu yöneticileri ila Ettlingen TOAB Başkan ve dernek üyeleri daha şimdiden aşkla, zevkle ve şevkle çalışmalara başladılar” dedi.

IMG_3512

YARIŞMAYA TÜRK HALK OYUNLARI FEDERASYONU (THOF) DESTEK VE KATKIDA BULUNUYOR

Çeşitli ziyaret, kurs ve çalışmalar için Karlsruhe, Frankfurt ve Berlin şehirlerini ziyarete gelen Türk Halk Oyunları Federasyonu (THOF) yöneticileri, giysi ve hakem heyeti sorumlularıyla söz konusu yarışma için öteden beri ilişkilerde bulunulduğunu, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen görüşmelerde de mutabakata varılarak katkı ve desteklerinin alındığını kaydeden Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Ataşelik olarak hem THOF heyetini hem de koordinasyon  ve organizasyon ekibini davet ettiğimiz akşam yemeğinde istişarelerimizi yaptık.  THOF Başkanı Sayın Hayri Gürhan Ozanoğlu ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar

IMG_3721Yardımcımız THOF Başkan Vekili Sayın Remzi Kaya bta olmak üzere Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik, Giysi Kurulu Başkanı Özcan Urtekin, Eğitim Kurulu Başkanı Hakan Evciman , Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Pehlivan ve Ahmet Turhan Demirdağ ile THOF Danışmanları Yard. Doç. Dr. Pınar Doğan Karaca ve Yrd. Doç. Dr.  Özgün Parasız’a nazik teşrif ve destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ALMANYA’DA CANLI TUTMAMIZ GEREKİYOR!

T.C. Almanya – Karlsruhe Başkonsolosluğu olarak Türk Milletinin sahip olduğu eşsiz kültürel zenginliği Almanya’da da yaşatmak için yapılan her çabaya destek verildiğini söyleyen Gürkan Avcı, 15 Mayıs’ta Karlsruhe Festplatz’da gerçekleşecek olan “Baden TOAB Folklor Yarışması ve 7. Avrupa Türk Halk Dansları Müsabakası” ile ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya, bütün vatandaş ve soydaşlarımız ila tüm sivil toplum örgütlerinin katkı ve katılımlarını talep etmeye devam edeceklerini belirttiği açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi;

3

HALK OYUNLARIMIZIN BİZLERE VERDİĞİ MESAJI İYİ ANLAMALIYIZ

Halk danslarımız ve folklorumuz kültürümüzün, ortak duygularımızın, tarihimizin, duygu ve düşüncelerimizin, en güzel tezahürüdür. El ele, kol kola, omuz omuza, yan yana oynanan halk oyunlarımız biz Almanya’daki Türklere de birlik olmayı, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve en nezih, en içen ve dostane şekilde kendinizi tanıtmayı ve ifade etmeyi öğretmektedir.

EĞİTİM YALNIZCA OKULDA VE DÖRT DUVAR ARASINDA OLMAZ!

Bizlerin gururu ve milletimizin aydınlık geleceği olan çocuk ve gençlerimizin böylesine güzel bir yarışmaya hazırlanıyor olması beni çok mutlu ediyor. Eğitim sadece okulda ve dört duvar arasında gerçekleştirilen bir süreç değildir. Çocuklarımızın okul derslerindeki başarıları kadar, akademik gelişimleri kadar sosyal, duygusal, kültürel ve sanatsal gelişimleri de önemlidir ve bunların gerek dil gerekse okul performanslarına çok faydalı yansımaları bulunmaktadır. Başkonsolosluk olarak çocuk, genç ve vatandaşlarımızın boş zamanlarının değerlendirmesi için bütün kültür, sanat ve spor hizmetlerini hizmetinize sunuyoruz.

HALK OYUNLARI MİLLETİMİZİN BİNLERCE YILLIK BAKİYESİNİN AYNASIDIR

Küreselleşme ile birlikte popüler kültür her yerde olduğu gibi Almanya’da da çocuk ve gençlerimizi kozmopolit, öykünmeci bir kimlik ve kişiliğe sürüklemekte dil, kültür ve milli değerlerimizi dezenforme etmektedir. Bu yüzden kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmak adına çocuklarımızı bu tür etkinliklere ve halk oyunları kurslarına göndermek gün geçtikte daha bir önem arzetmektedir. Tek tipleşmeye ve asimilasyona karşı öz benliğimizi unutmamak için bu tür varlık değerlerimizi, sanatsal, kültürel öğelerimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz.

Türk Halk Oyunları bu itibarla en önemli kültürel değerlerimizden bir tanesidir. Halk Oyunları zengin bir kültür ve kahramanlıklarla dolu bir tarihe sahip olan Büyük Türk Milletinin yüzlerce, binlerce yıllık zaman zarfında oluşmuş örf, adet, gelenek ve yaşayışının, zevk, estetik ve sanatsal geçmişinin en şık ve mutena halidir. Milli benliğimizin ve dedelerimizin parmak izidir. Bu itibarla bu önemli yarışmamıza emek veren öğretmenlerimize, çocuklarını halk oyunları kurslarına göndererek bilinçli olduğunu gösteren duyarlı velilerimize teşekkür ediyor, yarışmaya azimle ve kararlılıkla hazırlanan güzel çocuklarımıza ise kocaman bir sevgi yumağı gönderiyorum.

Hollanda'da 15 gün ömür biçilen gurbetçi, Türkiye'

Deutsche Bank'tan ikinci çeyrekte 3,15 milyar avro

Sudan'ın devrik lideri Beşir hapishanede, tüm mall

"İstanbul'da 2019 turist sayısı hedefimiz 15,5 mil

Maltepe'de tüm oylar, Beyoğlu'nda ise geçersiz oyl