28 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

‘T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’nce;

EDEBİYAT
Typography

Almanya’da ve tüm dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaş, soydaş ve akrabalarımızın malumları olduğu üzere; yurdumuz, 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde toplum iradesini, demokrasimizi, hukuku ve halkımızı alçakça başlatılan bir kalkışmayla zabt-u rabt altına almaya çalışan dahili ve harici bedbaht bir güruhun saldırısına hedef olmuştur.

Başta kutsal gördüğümüz ordumuz içinde olmak üzere tüm kamu ve sivil kurumlarımızda örgütlenen, adına ne denirse densin, halk düşmanı oldukları sabit olan bu grubun kalkıştığı ihanete en sert cevabı vereceğimiz kuşkusuzdur.

Kalleşçe yapılan bir darbe girişiminin arkasına sığınıp toplum yapısını bozmaya yönelen bu hain odakların hesaba katmadığı yegâne şey aziz milletimizin şerefli ve haysiyetli duruşudur. Bu ve buna benzer bölücü ve yıkıcı her türlü şer ittifaklarına karşı birlikte direnç gösterme ve kendi maneviyatına uzanan elleri tam bağımsızlık ülküsü ve inancıyla kırma onuruna haiz milletimiz bundan sonra da hiçbir tehlikeye göz açtırmayacağız. Çelik adımlarla ilerlewdiğimiz 2023, 2053, 2071 milli hedeflerimiz yolunda önümüze çıkan her türlü şer konsorsiyumlarını ezeceğiz.

15 Temmuz gecesi Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Türkiye’de meydanları dolduran halkımıza başta Almanya olmak üzere dünyanın her tarafından desteklerini esirgemeyen, Büyükelçilikler ve Konsolosluklarımızı sahiplenen, gurbet diyarında öz vatanının meselesine seyirci kalmayan büyük milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Vatan sathında var olduğuna inandığı en küçük bir zalim operasyonu bile kendi hışmında boğan bu yüce millet böylece tarihinin destansı hatıratına yeni ve eşsiz bir diriliş abidesi daha eklemiştir.

Unutulmamalıdır ki, bir gücü tanımlayan en güçlü hissiyat onu sahiplenirken ruhuna işlenmiş olan manevi altyapıdır. Biz bilinen en eski zamanlardan beri varlığını bu dünya sınırlarında her daim vakar asaletiyle göstermiş bir milletin çocukları olarak bu dik duruşun, tıpkı geçmişte olduğu gibi günümüzde de diğer toplumlara örnek olacağından eminiz.

İşte bu malum işbirlikçi cuntacıların hedeflerine ulaşmamaları için halkımızca gösterilen demokratik hassasiyet ve yılmaz cesaret her türlü takdirin üstündedir. Geleceğe daha da güvenle bakmamızı sağlayan bu sarsılmaz inanç sayesinde artık daha huzurlu günlere, yeniden büyük Türkiye’ye uyanıyoruz.
Kendi inancında, kendi kültüründe, örfünde ve ananesinde daha ilk sözden ‘Oku’ emriyle yoğrulmuş, büyümüş bu toplumun eğitimine ve öğretimine adanmış ömürleriyle üstlendikleri ulvi vazifeyi gurbet diyarlarında da sürdüren aziz öğretmenlerimiz ve tüm eğitimci bileşenlerimizden de ne yazık ki bu menfur olaylar sırasında hayatını yitirenler olmuştur. Eğitim ordusunda sürdürdükleri görevlerine ek olarak vatanı tehlikeye düştüğünü gördüğü ilk anda kurtarma sevdasında şehit düşen bu eğitimci dostlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.
Üyesi bulunduğumuz Türk Eğitim camiası olarak, ülkemizin demokrasi ve hukuk çerçevesinde halkının desteğini arkasına almış halde ulaşmayı arzuladığımız aydınlık geleceğinde, üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına dair kararlılığını tüm zamanların üstünde bir inançla sürdüreceğiz.

T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği olarak, Baden eyaleti sınırları dâhilinde görev yapan bütün öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz, öğrenci ve velilerimiz, Ataşelik çalışanlarımız ve tüm vatandaşlarımızla tek yürek, tek vücut olarak bu ihanetin püskürtülmesindeki vazifemizi ve gereken her türlü misyonu tereddütsüz yerine getireceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Gürkan AVCI
T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu
Eğitim Ataşesi