27 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

KulTurk Freiburg

BADEN-WÜRTTEMBERG
Typography

KulTurk Öğrenci Derneği, aralık ayı içerisinde yapılan ilk toplantı ve yönetim kurulu seçimleri ile birlikte bu yıl ki faaliyetlerine başladı. Freiburg Üniversitesi altında faaliyet gösteren dernek, Freiburg’taki Türk öğrencilerin önderliğinde; “Türk-Alman dostluğu ve Türkiye’nin kültürel zenginlik ve renkliliklerini” tanıtma misyonu ile yola koyulmuştur.

Planlanan etkinlikler dahilinde; Freiburg’ta ki Türkiye kökenli öğrenciler arasında sosyo-kültürel ilişkileri güçlendirmek kadar, Türk kültürününün tanıtımıda derneğin organizasyon şeması içerisinde önemli bir yere sahiptir. 4 Mayıs tarihinde Mensa’da gerçekleşecek ilk etkinlik olan; ”Türkiye Gecesi” ile başlayan etkinlikler serisi, sonrasında “Türk Yemekleri Akşamı” , “Açık oturum” ve “İftar” gibi çeşitli faaliyetler yelpazesi ile devam edecektir.

Her ay dernek tarafından organize edilen toplantılar; dernek üyelerinin yanı sıra, Türk kültürüne ilgi duyan Alman ve diğer ülke vatandaşlarının katılımı ile oldukça renkli bir atmosferde gerçekleşmektedir. 24 Şubat Cuma günü yapılan son toplantıda, gelecek etkinlikler ile ilgili planlama, görev tanımı ve dağıtımı gibi belli başlı konular konuşulmuş ve semaverdeki çay keyfi ile son bulmuştur.

Dergimizin gelecek sayılarında Hem Freiburg’taki Türk öğrencileri Akademik hayatları ile ilgili bilgi, hem de KulTurk tarafından organize edilen diğer etkinlikler ile ilgili haberlerimizi takip etme şansı bulacaksınız.

KulTurk Freiburg