28 Mar 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Kullanılmış ev alınırken en sık yapılan hatalar

EMLAK
Typography

 

Her seyden önce gayrimenkule ilgi duyanlar üç hataya sıklıkla düsüyorlar,

  • Yeterince göz atmamak

  • Hafife alınan yenileme ihtiyaci

  • Kontratin yeterince dikkatli gözden geçirilmemesi

 

Sıklıkla tek bir ziyaretten sonra evin satın alınmasına karar verilir, aslında temel olarak başka ziyaretler mutlaka gereklidir.Satın almadan önce bir bilir kişi tarafından netleştirilmesi gereken sorunlar ortaya cıkabilir.

 

İlk bakışta en çok dikkatinizi cezbeden , zemin, duvarlar, tavanın şekli aslında diğer hususlar kadar önemli olmayabilir.Daha da önemlisi binanın keller’si, çatisi,pencereleri , su ve kanalizasyon kanallari gibi kısımlarıdır. Örnegin duvar izolasyonu sırasında ses yalıtımı işi halledilebilecekken bu ya hiç kayda alınmaz yada yetersiz halledilir.Duvardaki çatlaklara ,rutubetli yerlere , küf kokusuna bağli olarak çikan soru ve sorunlarin ehemmiyetle ele alınması gereklidir.

 

Hepinizin gözünden kacan sey : kullanılmıs bir ev görüldügü sekilde alınır.Önceki Evin sahibine karşi , bazı sorunların gizlendiğine dair ortaya çikacak tazminat talepleri sadece cok meşakkatli ve mücadele gerektiren bir sürectir.Bir Emlakçıdan alınan bilgilerin cok dikkatli ele alınması gereklidir, nitekim onlar çok nadir durumlarda verdikleri bilgiye kefil durumdadirlar.

Mart ayında sizinle mercek altına alacağımız bir sonraki önemli konu ‚‘‘ Satiş kontratının yeterince dikkatli gözden geçirilmemesi‘‘ olacak.

 

Umariz ele aldigimiz konular dikkatinizi cezb etmistir.Dikkat edilmesi hepinizin yararinadir.

 

 

Euroasıa Gayrımenkul&Yatırımcılıgı

 

Ender Erdikıci

 

Şenol Güneş: Dört maçın en önemlisi Arnavutluk kar

Temmuz 2019 kayıtlara geçen en sıcak ay oldu

Türkler Avrupa'da en çok Almanya'dan vatandaşlık a

En iyi savunma oyuncuları 4 numarayı giyiyor

Avrupa'da en fazla çocuklu hane sayısı Türkiye'de