29 Mar 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Türkiye’de yatırım yapmak için 10 neden

EMLAK
Typography

Doğal güzellikleri, Asya ve Avrupa’nın geçiş noktası, etrafı denizlerle çevrili bir yarımada olması, dinamik ve genç bir nüfusa sahip olması gibi nedenler yatırımcıların ülkemizi tercih etmesinde başlıca sebeplerden olmaktadır. Özellikle sahip olduğu değerleri yabancı yatırımcılar için oldukça ilgi çekici bulunmasıyla birlikte yabancı sermayeye açık bir ülke olmaya başladı. Her yatırımcı yatırım yapmadan evvel neden buraya sermaye bağlayayım diye düşünür.  Bu şekilde merak eden yerli ve yabancı yatırımcılar için Türkiye’de yatırım yapmak için 10 sebep belirledik. Yazımızın devamında bu nedenleri ve ayrıntılarını sizlerle paylaşacağız. Böylece neden Türkiye’de yatırım yapmalıyım sorusunun cevabını kendiliğinden kolayca bulabileceksiniz. İşte tüm detaylarıyla Türkiye’de yatırım yapmak için 10 neden:

  1. İyileşen ve Gelişen Ekonomi:Türkiyenin en önemli ekonomik ölçütlerinden birisi olan Gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) 231 milyar dolardan 820 milyar dolara yükselmiştir. 2002 – 2013 yılları arasındaki verilere dayanarak hızlı ve istikrarlı gelişen Türkiye ekonomisinde GSYİH, TÜİK verilerine göre yılda ortalama % 5,1 oranında bir artış gösterdi. Satın Alma Gücü Paritesi’ne göre GSYİH, IMF WEO verilerine dayanarak da 2013 yılında dünyanın 16. , Avrupa’nın ise 6. Büyük ekonomisi olmaktadır. 
  2. Genç ve Dinamik Nüfus: Bilindiği üzere bir yere yatırım yapılacağı zaman orada çalıştırılacak nitelikli, genç, dinamik ve o iş ile ilgili bilgili kişiler olması gerekmektedir. Hızla yaşlanan Avrupa nüfusunu göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye genç nüfusu oldukça fazladır. Hatta en kalabalık genç nüfus Türkiyededir diyebiliriz ,  nüfusun yarısı 30,4 yaş altındaki gençlerdir. Bu nedenle Türkiyede yatırım yapacak olan yatırımcılar, asla çalıştıracak personel sıkıntısı çekmeyecektir.
  3. Rekabetçi ve Nitelikli İş Gücü: 2013 TÜİK verilerine göre yaklaşık 29 milyon genç, eğitimli ve motive olmuş nitelikli personeller bulunmaktadır. 200’ye yakın üniversiteden her yıl 600 bin yeni mezun ve büyük bir çoğunluğu meslek ve teknik liselerden olan 700 bin lise mezunu vermekteyiz. Gerçek anlamda son derece genç bir nüfus olması ve iş için birbirleri ile yarış halinde olmaları nitelikli iş gücünü arttırmış ve aynı zamanda rekabetçi bir ortamın kurulmasına olanak tanımıştır.
  4. Liberal Ve Yeniliklere Açık Bir Yatırım Ortamı: Bilindiği üzere ülkelerde yatırım yapmak isteyen yabancılar için birçok kısıtlayıcı engeller bulunmaktadır. Türkiye OECD üyesi ülkeler arasında 1997’den günümüze kadar bu tür kısıtlayıcı engelleri ortadan kaldırarak yaklaşık 6 günde bir şirket kurulabilecek duruma gelmiş bulunmaktadır. Tüm yatırımcılara eşit muamelelerde bulunarak gerçek anlamda rekabetçi bir ortam oluşturmaktadır. Güçlü bir sanayi hizmeti sunan Türkiye 2013 yılı itibarıyla Ekonomi Bakanlığı kayıtlarına göre yaklaşık 37 bin yabancı sermayeli şirket bulunduğu tespit edilmiştir. Özellikle olası çözümsüzlükler de Uluslararası Tahkim Kurulu’na başvuruda bulunarak olayın orada çözüme kavuşması imkanı, Türkiyeyi yatırımcılar arasında hukuki acidan daha güvenilir bir hale getirmektedir.

Değinmek istediğimiz diğer sebepleri yarın çıkacak olan Haziran sayısında sizlerle paylaşacağız.  

EuroAsia Immobilien Investment

 

Anne adaylarına günde 10 fındık tüketmeleri öneris

Yolda bulduğu yaralı köpeği kurtarmak için 80 kilo

'Gerilimi tırmandırmamak için diplomatik her imkan

'FETÖ Almanya için de tehdit'

11. Türk Alman Kültür Günleri için geri sayım başl