27 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Milliler 'görme engelliler' için sahaya çıktı

SPOR
Typography

İSTANBUL

Görme Engelli Milli Takımıeski milli futbolculardan oluşan futbol takımı ile maç yaptı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Görme Engelli Milli Takımı, Bağcılar Belediyesi'nin ev sahipliğine gerçekleştirilen 8. Uluslararası Barikat Film Festivali etkinlikleri kapsamında, aralarında eski milli futbolcular Bülent Korkmaz, Uğur Boral, Ergün Penbe ve Ümit Davala'nın da aralarında bulunduğu takım ile futbol maçı yaptı. Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda şartların eşit olması için gözlerine siyah bant takan ünlü futbolcularla görme engelliler arasındaki gösteri maçı çıngıraklı topla oynandı.

Gençler başta olmak üzere ilçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği müsabakaya Hakan Ünsal, Tolunay Kafkas ve Tümer Metin de saha kenarından destek verdi.

Ünlüler takımına Tolunay Kafkas, Görme Engelliler Milli Takımı'na ise Tümer Metin teknik direktörlük yaptı. Sahada ter döken futbolcular, karşılaşmada kazananın 'dostluk' olduğunu belirttiler.

Açıklamada Tolunay Kafkas'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Bu etkinliğin içinde bulunmak bizim için önemli ve anlamlı. Böyle sosyal paylaşım projelerinde olmaktan son derece mutluyuz. Zamanımız olduğu kadar destek için bu tür etkinliklere gidiyoruz."

Bülent Korkmaz ise kimsenin kimseden farkının bulunmadığını, herkesin bir ve beraber olduğunu kaydetti.

Tümer Metin: Her insanın hayatında yaşaması gereken bir zaman dilimi

Beşiktaş ve Fenerbahçe'de de forma giyen eski milli futbolcu Tümer Metin, eski milli oyuncuların gözlerine siyah bant takarak Görme Engelliler Milli Takımı ile yaptıkları maça ilişkin "Her insanın hayatında yaşaması gereken bir zaman dilimi." ifadesini kullandı.

Geçen yıl benzer bir organizasyonda sahada yer aldığını aktaran Metin, "O göz bandını taktığınız anda, sahip olduğunuz her şeyin farkına varıyorsunuz. Onların da ne kadar güçlü, ne kadar dik ve hayata bambaşka bir gözle baktığına şahit oluyorsunuz. Çok önemli bir deneyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan mutlu ve gururluyum." değerlendirmesinde bulundu. 

Eski Galatasaraylı futbolcu Ergün Penbe de görme engellilere destek vermek amacıyla bu organizasyona katıldıklarını kaydederek, "Onların yaşantılarını bir nebze de olsun hissedelim diye buraya geldik. İnşallah onları mutlu ederiz." şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray'ın eski oyuncusu ve yardımcı antrenörü Ümit Davala ise böyle bir organizasyonda yer almalarına imkan sağlayanlara teşekkür etti.

Muhabir: Kaan Bozdoğan, Emre Doğan

Gurbetçi bu yıl yola 'dinç' çıktı

Yolda bulduğu yaralı köpeği kurtarmak için 80 kilo

Voleybolda kadın milliler olimpiyat bileti peşinde

'Almanya'da 3 camiye ve Sol Parti Genel Merkezi'ne

'Gerilimi tırmandırmamak için diplomatik her imkan