20 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

Türkiye’de yatırım yapmak için 10 neden

EMLAK
Typography

Türkiye'de yatırım yapmak için 10 sebepten 4'ünü önceki sayımızda yazmıştık. Diğer önemli sebeplere bu sayımızda değinmek istiyoruz. 

4. Liberal ve yeniliklere açık bir yatırım ortamı: Türkiye yaklaşık 6 günde bir şirket kurulacak duruma gelmiş bulunmaktadır. Güçlü bir sanayi hizmeti             sunan özellikle de olası çözümsüzlüklerde Uluslararası Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunarak olayın orada çözüme kavuşması imkanı, Türkiye'yi yatırımcılar arasında hukuki açıdan daha güvenilir bir hale getirmektedir.

5. Altyapı:. Teknik altyapısı, ulaşımı(otobanlar,deniz ve demir yolu), telekomünikasyonu ve enerji olanakları göz önünde bulundurulduğunda , Türkiye son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirmistir .

6. Merkezi Konum: Asya, Avrupa ve Afrika Kıtalarında yaşayan yaklaşık 1,5 milyar nüfusa erişebilmek adına son derece kritik bir coğrafi konumda bulunmaktayız.

7.Avrupa’nın Enerji Koridoru Ve Terminali: Asya ve Avrupa arasındaki enerji geçişinde etkin rol oynayan ülkemiz, doğunun kaynaklarının batıya, batının parasının da doğuya akmasını sağlamaktadır. 

8.Düşük Vergiler Ve Teşvik Olanakları: Yabancılara uygulanan % 33’lük kurumlar vergisi % 20’ye düşürülerek yabancıların yatırım yapmalarına teşvik edilmektedir. Ayrıca bazı durumlarda Kurumlar Vergisi’nden tamamen ya da kısmen muafiyet uygulanmaktadır. .

9.AB İle 1996’dan Bu Yana Gümrük Birliği: Türkiye , Avrupa Gümrük Birliğine 1996 yılından bu yana üyedir. Böylece 20 üye ülke ile aralarında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmış bulunmaktadır.

10.Büyük İç Pazar: internet abonesi sayısı 33 milyona ulaşmıştır. Cep telefonu abonesi 70 milyona,  kredi kartı kullanıcısı 58 milyona ulaşmıştır. 131 milyona çıkan hava yolu yolcusu, 40 milyona ulaşan yabancı turist sayısı ile Türkiye büyük bir iç Pazar olmaya başlamistir.

Türkiye yukarıda bahsedilen gerekçelerin dışında daha pek çok özelliği ile yerli ve yabancı yatırıcıların cazibe merkezi konumundadır. Özellikle son yıllarda yatırımcıları teşvik eden anlaşmalar, kanunlar ve politikalar ile yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi hedeflenmiştir. 

EuroAsia Immobilien Investment
Ender Erdikici

Baden Haber / Freiburg

Anne adaylarına günde 10 fındık tüketmeleri öneris

Yolda bulduğu yaralı köpeği kurtarmak için 80 kilo

'Gerilimi tırmandırmamak için diplomatik her imkan

'FETÖ Almanya için de tehdit'

11. Türk Alman Kültür Günleri için geri sayım başl