19 Nis 2024
BT Content Showcase - модуль joomla Книги

ŞAMPİYONLUKLARLA DOLU BİR KARİYER: GÖKHAN ARSLAN

EDEBİYAT
Typography

Röportaj: Uygar Kocaman

 

ŞAMPİYONLUKLARLA DOLU BİR KARİYER: GÖKHAN ARSLAN

 

Hem azimle kazandığı birçok Kick Boks Dünya Şampiyonluklarıyla, hem de mütevazi ve samimi karakteriyle tam anlamıyla örnek bir sporcu olan Gökhan Arslan ile oldukça keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Azim, disiplin ve saygının Kick Boks’un ana felsefesini oluşturduğundan bahseden sporcumuz, başarılarla dolu ve ilham verici hikayesini bizlerle paylaştı.

 

Öncelikle sizi biraz tanıyalım.

1976 Erzincan doğumluyum. 1992 yılına kadar, yani 16 yaşına kadar Erzincan’da büyüdüm orada Endüstri Teknik Lisesi’nde okudum. 1992’deki 18 Mart Erzincan büyük depreminden sonra bütün kamu binaları yıkıldıktan sonra akrabalarımın yanına Almanya’ya geldim. Burada ilk olarak Stuttgart Esslingen’e geldim ve iş hayatıma başladım. 2009 yılından itibaren de profesyonel sporcu olarak devam etmeye başladım.

 

Kick Boks yolculuğuna ilk ne zaman başladınız? Bu sporu kaç senedir yapıyorsunuz?

Kick Boks’a 2000 yılının Eylül ayında Nürtingen’de başladım. Önce amatör olarak başladım, 3 ay sonra bir maç teklifi geldi. Yolculuk orada başladı.

 

Kick Boksu bilmeyen okuyucularımız için bize biraz bu işin felsefesinden bahsedebilir misiniz? Bu sporda özel olan şey ne size göre?

 

Kick Boks’un en önemli özelliği karşı tarafa saygı ve disiplin. Saygı gerektiren bir spor, olay insan dövmek değil. Kuralları, kanunları olan sadece ringde yapılan bir spor. Ağır antremanlar ve disiplin gerektiriyor. Disiplin, karşı tarafa saygı ve hoşgörü çok önemli. Gelişime de çok katkısı var, beynin çok hızlı ve atik çalışması lazım. O yüzden şu an okullarda konsantrasyon problemi olan çocuklara bireysel spor öneriliyor. Zekayı da geliştiriyor.

 

Bildiğimiz kadarıyla birçok şampiyonluk elde ettiniz. Bunlardan biraz bahsedebilir misiniz?

2006 yılında Dünya Profi Şampiyonu olmuştum. Hayat zaten orada değişti benim için. 2003 yılında İrlanda’da amatör dünya şampiyonluğuna katıldım Türkiye Milli Takımı ile. Bu da benim hayatımda bir dönem noktası oldu ve profesyonelliğe geçtim, birçok maç yaptım. Bunların sayılarına ve skorlarına göre bir dünya kemer maçı teklifi geldi.

 

Maçı kazandıktan sonra ilk dünya kemerimi 2006’da aldım. 2010’da en büyük şampiyonluğumu kazandım. 2011’de dünya kemerinin savunmasını yaptım. 2012’de de kemer kazandım ve o yıl aslında jübile yapacaktım. Ancak 2013 yılında dünyada açıkta kalan bir kemer vardı, federasyonun kemeri yoktu bunu da alırsın dediler beni motive ettiler, orada da 4. raundda nakavtla kazanarak dünyanın 4 büyük kemerini de kazanmış oldum ve ringlere veda ettim.

 

Çocuklarınız da şimdi sizin yolunuzda ilerliyor ve dünya şampiyonlukları var.

Deniz dünyanın en genç dünya şampiyonu olarak tarihe geçti. 11 yaşında şampiyonluğu kazandı. Karlsruhe’de Uluslararası bir arenada 11 yaşındayken 13 yaş grubunda binlerce sporcunun arasında  birinci oldu. İkizler Taylan ve Selina da 2013 yılında da 13 yaşında Köln’de dünya şampiyonu oldular. Deniz daha sonra kategorisini değiştirdi ve profesyonel lige geçti. 2015 yılında Almanya şampiyonu oldu, aynı yılın sonunda Avrupa Profi kemerini, 2016 yılında da dünyanın en büyük kemerini kazanarak en genç dünya şampiyonu olarak adını şampiyonluğa yazdırdı. 2016 yılında Deniz ve Taylan Kick Boks Olimpiyatları denen arenada dünya şampiyonu oldular. Şu anda eğitimlerine odaklanıyorlar, sınavlardan sonra kaldıkları yerden devam edecekler.



Spora başlamak isteyen genç okurlarımız için verebileceğiniz tavsiyeler neler? Kick Boks için gerekli şartlar var mı yoksa herkes deneyebilir mi?

 

Bunun için belli bir şart yok. Benim şu an okulumda 56 yaşında Almanya şampiyonu olan biri var. Bu yaşta olmaz diye düşünmemek gerek, isteyen herkes yapabilir, önemli olan inanmak ve istemek. Başlayan kimse de dövüşmek zorundayım diye düşünmesin. Spor yapmak her daim iş hayatınıza ve özel hayatınıza olumlu şekilde yansır.

 

Tiger Sporakademie Nürtingen geçtiğimiz aylarda ilk yılını kutladı. Biz de dergide haberini yapmıştık. Bu okullardan biraz bahsedebilir misiniz? Sadece Kick boks eğitimi mi veriliyor yoksa başka sporlar da var mı?

 

Evet Nürtingen’in 1. yılıydı ama benim okullarımın 6. yılı. 2012 yılında Tiger Sporakamie’yi kurduk. 6 yıl içinde 25 yıllık okullardan daha fazla başarı elde ettik. Bu tabii ki tek başıma yaptığım bir şey değil. Çocuklarımın bunda çok büyük katkısı var. Tabii ki eşim Meliha Arslan’ın ve antrenörüm olan Tomy Punch’ın da çok büyük katkıları var. Tomy okuldaki bütün çocuklarla kendi çocukları gibi ilgileniyor. Nürtingen’de kendi aldığımız bir stadyumu okula çevirdik. Almanya’nın en büyük okullarından birisi oldu. Sadece Kick Boks değil, profesyonel boks var, Krav Maga var, çocuk karatesi ve kick boksu var. Çok farklı dersler var. 12 tane de eğitmenimiz var. Okul çok düzenli bir şekilde çalışıyor, iş bölümü yapıyoruz.

 

Son olarak Baden Haber okuyucularına iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Baden Haber ile yakın ilişkilerimiz var. Şampiyonluklarımızı ve en önemlisi sporculuğumuzu her zaman dile getiriyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Her sayısı ofisime kadar geliyor. Bu tür işlere her zaman destek vermek gerektiğine inanıyorum. Baden Haber’e de başarılarının devamını diliyorum.

BİR MASAL DİYARI: MARDİN

Almanya Uyum Bakanı Widmann-Mauz: Müslüman düşmanl

Türk kökenli siyasetçi Almanya'da bir ilki gerçekl

Almanya'da bir Türk'e şiddet uyguladığı öne sürüle

BİR AZİM VE BAŞARI HİKAYESİ: HAYRİ GÜNEŞ VE MÜYESE